5
(4)

Norsk Forening for Klinisk Sexologi (NFKS) fikk i sommer et stort gjennomslag for sexologi som fag da Helsenorge.no publiserte artikler om seksuell helse og sexologi.

Seksuell helse er en viktig del av helsen vår, men er dessverre underkommunisert. Det er også mangel på kompetanse i store deler av helsevesenet.

NFKS arbeider blant annet for at sexologer skal bli en del av refusjonsordningen i det offentlige helsevesenet. Det at de fleste må betale for sexologisk hjelp av egen lomme kan skape sosiale forskjeller i seksuell helse.

 Det at Helsenorge nå nevner sexologer er et stort steg fremover for fagets anerkjennelse, og kan føre til at flere som søker hjelp vurderer en sexolog.

 I denne artikkelen som handler om vanlige seksuelle problemer så har man nevnt at det er lurt å søke hjelp for utfordringer med seksualitet og ramset opp noen steder hvor man kan få slik hjelp. 

I artikkelen om sexologer er det informasjon om at sexolog ikke er en beskyttet tittel, og at alle som arbeider med seksualitet kan bruke denne betegnelsen om seg selv. Hvis sexologen har forkortelsen NACS etter tittelen sin så er hen autorisert av NACS. Dette er et bevis på at vedkommende har en helse- eller sosialfaglig grunnutdanning og har gjennomgått blant annet undervisning og praksis med veiledning slik at de gir hjelp som er basert på fagkunnskap.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This