5
(2)

Menstruasjonen er fremdeles ganske tabu. Den blir sjelden nevnt, og det finnes fortsatt flust av myter om den.

En av mytene er at ingen har lyst på sex når de har mensen, men det stemmer ikke. Dagens tips er for de av oss som har lyst til å ha sex når vi har mensen.

Sex, og særlig det å få orgasme, kan redusere kramper, hodepine og andre typer smerte som man gjerne får mens man menstruerer. Noen får også mer lyst på sex når de har mensen, og det er ingen grunn til å la være å ha sex da hvis man vil.

Hvis du ikke tåler å se blod, så kan det hende at du venner deg til det hvis du lærer deg å assosiere det med noe annet enn grøsserfilmer og blødende sår. Ta det litt gradvis. For de av oss som ikke reagerer så sterkt på blod (og særlig mensblod) er det helt innenfor å ha sex akkurat som vanlig, inkludert oralsex.

Husk å diskutere smitte på forhånd og bestem om dere ønsker å bruke kondom eller slikkelapp, fordi noen få seksuelt overførbare sykdommer kan smitte via mensblod.

Det er også mulig å bli gravid av å ha sex mens man har mensen, så bruk prevensjon som du ellers ville ha gjort.

De av oss som har mensen kan bekymre oss for lukt eller smak. Det kan lukte blod, men så lenge man bytter bind og andre mensprodukter så ofte som de skal (f.eks. minst hver 8. time for tamponger), så skal ikke lukt være et problem.

Hvordan man reagerer på lukt og smak kan også være farget av skam og tabu rundt menstruasjon. Hvis du bekymrer deg, prøv å huske at det er en naturlig kroppsfunksjon akkurat som utflod og lubrikasjon, og jobb med å akseptere at det er annerledes, men ikke negativt.

Hvis du ønsker det så kan du bytte tampong eller lignende, eller vaske deg med rent vann rett før du skal ha sex, men det er ikke noe man må gjøre.

Mange opplever at de er mer følsomme for berøring når de har mensen eller at de foretrekker andre typer sex eller stimuli da.

Lag gjerne et nytelseskart når du har mensen og bruk informasjonen du får fra det til å nyte mer. Noen opplever også at det å ha sex med noen som har mensen føles annerledes, gjerne bedre. Det kan være fordi kroppen reagerer på de hormonelle forandringene, eller fordi det føles våtere.

Noen kvier seg for å ha sex med mensen fordi de ikke vil at det skal bli søl. Bruke gjerne sengeklær du ikke er redd for å ødelegge, ha sex i dusjen, eller legg håndklær under deg. Sex er gjerne litt grisete på en eller annen måte, og det tar som regel ikke lang tid før man venner seg på litt kroppsvæsker og annet hvis man prøver.

Husk også at sex ikke må inkludere penetrering av vagina. Fingre, tunge og sexleketøy kan brukes på klitoris og på resten av kroppen, man kan ha analsex og så videre.

Alt dette kan man også gjøre mens man bruker menskopp eller tampong. På de siste dagene av mensen hvor man blør mindre så går det ofte fint uten fordi man bare vil merke blødningen ved penetrering. Husk glidemiddel, særlig hvis du har brukt tampong, fordi den fjerner en del av skjedens naturlige fuktighet.

 

 

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This