5
(2)

Når man har født så er det som regel fullt fokus på babyen og på å komme seg etter fødselen den første tiden. Uansett om man har født vaginalt eller via keisersnitt så er en fødsel en stor påkjenning for kroppen for de fleste, og man har en helt ny livssituasjon å venne seg til.

For noen er lysten på sex til stede med en gang, mens andre opplever at det tar en stund. Hvis fødeforelder fortsatt har blødninger, så anbefales det å bruke kondom ved penetrerende sex på grunn av infeksjonsfare. Dette gjelder uansett om man bruker fingre, penis eller sexleketøy. Prøv dere fram i begynnelsen og ta det gjerne litt rolig.

Det anbefales å vente med penetrerende sex i fire – åtte uker etter fødsel, men så lenge den som har født har lyst og føler seg i god form, så kan man begynne tidligere. Ikke alle vil være klare for sex etter åtte uker, og det må respekteres.

Det er vanlig å føle seg tørr i skjeden etter fødsel, særlig hvis man ammer. Bruk gjerne glidemiddel. Det vil gjøre at sexen føles bedre.

Noen ammende opplever at de blir «mette» på hudkontakt, og at de derfor har mindre sexlyst i denne perioden. Det kan være både givende, flott og utmattende å være så nær noen. Andre føler seg ekstra sensuelle, og opplever større behov for sex enn ellers.

Menstruasjonen starter ikke igjen før etter at man er ferdig med å amme for noen. Men en kan bli gravid før menstruasjonen er tilbake. Snakk gjerne med jordmor eller lege om behov for prevensjon.

Kilde: Helsenorge.no

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This