5
(5)

Sex er på mange måter det naturligste i verden, og derfor er det lett å tenke at det skal gå helt av seg selv. Noen mener at man ikke skal behøve å kommunisere noe særlig, eller å lære teknikker. Dagens tips handler om at det kan være lurt å skaffe seg kunnskap og ferdigheter likevel.

Unge mennesker eksperimenterer for å finne ut av egne og andres grenser og preferanser. I voksen alder så glemmer noen av oss litt hvor deilig det var å bare kline, eller å ha sex uten penetrering.

Noen ganger så kan det å utvide repertoaret handle om å komme seg tilbake til nysgjerrigheten og utforskertrangen som man hadde. Vi kan være mer tålmodige og bruke mer tid på å utforske hverandres kropper og alle mulighetene for nytelse som finnes. I stedet for å følge oppskrifter som vi har lært at fungerer for å gi oss selv eller andre tilfredsstillelse, så kan vi kaste kartet og utforske på nytt.

Det å kommunisere om seksualitet i seg selv krever ferdigheter. Det er lurt å vite hva samtykke betyr, å øve seg litt på å snakke om seksualitet slik at man får formidlet ønsker og grenser, og å kunne ord og uttrykk for anatomi og ulike seksuelle handlinger man ønsker å gjøre er lurt.

Har man funnet en måte å ha sex på som virker, så er det lett å gå litt på autopilot, men det er bra å huske at vi alle er ulike og ønsker og trenger ulike ting. Lær deg gjerne et mangfold teknikker som fungerer både for deg og for din eller dine partnere. Kanskje finner du ut at du liker å onanere eller ha sex med partner på flere måter enn du i utgangspunktet trodde.

Å ta på et kondom eller å bruke slikkelapp er en typisk aktivitet som blir mye enklere hvis man har øvd på forhånd. Det å beskytte seg selv og partner(e) mot seksuelt overførbare infeksjoner er bra, men noen venter dessverre helt til man skal ha sex med en partner for første gang med å se på eller å bruke kondom.

Det å ha noen ferdigheter er en trygghet og kan gjøre at vi blir mindre nervøse. Er det noe du er usikker på så anbefaler vi å oppsøke gode kilder basert på fagkunnskap og lære mer.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 5

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This