5
(4)

Det kan være mange grunner til at man trenger seksuelle hjelpemidler.

Hvis man har hatt underlivskreft kan man for eksempel trenge et dilatorsett (dildoer i ulike størrelser) for å utvide skjeden, eller hvis du opplever ereksjonssvikt kan det være nyttig med en penispumpe.

Hvis du på grunn av sykdom eller skade har dårlig eller ingen seksuell funksjonsevne så kan du gå til en lege og spørre om en vurdering. Hvis legen konkluderer med at medisinsk behandling ikke vil bedre funksjonsevnen kan hen bestille hjelpemidler fra et firma. Hvis for eksempel fastlegen ikke har tilstrekkelig kompetanse skal hen henvise videre til noen som kan hjelpe.

Hvis du er usikker på om du har krav på et hjelpemiddel så anbefaler vi å spørre. Det finnes et stort utvalg i hjelpemidler som passer til ulike behov.

Hvis du har en fysisk funksjonsnedsettelse som gjør det vanskelig å onanere så finnes det for eksempel kunstige vaginaer, utstyr man kan koble på en vibrator som gjør den lettere å holde eller trusevibratorer som en kan kle på seg. Du kan se noe av det utvalget som finnes her. Husk at andre hjelpemidler enn disse også kan skaffes.

Alle har rett til å utforske og glede seg over sin seksualitet, og sykdom eller funksjonsvariasjon bør ikke være til hinder for det. Du kan lese mer om reglene som gjelder på NAVs nettsider.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This