0
(0)

Tenker du på å debutere seksuelt? Her er noen tips som kan gjøre din første gang enda bedre.

Uansett hva det er du skal debutere med, om det er penis i vagina sex, trekant eller oralsex, så håper jeg at noen av disse tipsene vil være nyttige.

Fokuser på nytelse og glede over seksualitet. Glem bekymringer så godt du kan og vær tilstede i øyeblikket.

Gjør det med noen du kommuniserer godt med og stoler på. Det spiller ingen rolle om det er en person du bare skal ha sex med en gang eller en potensiell kjæreste, det er viktig å få og gi tydelig samtykke, og huske på at sex er noe dere gjør sammen og ikke noe man lar noen gjøre med seg.

Dersom det gjør vondt å ha vaginalt samleie eller blør litt, så kan det være et tegn på at man er nervøs og derfor strammer musklene i vagina, eller at man ikke har brukt nok tid på annen type sex før man prøver penetrering. Det kan også hende at man bare trenger litt glidemiddel. Det er en myte at den første gangen må gjøre vondt, eller at man må blø. Bruk god tid og prøv igjen.

Husk at det ikke er noe du prøve. Ingen seksuelle aktiviteter er obligatoriske, uansett hvor vanlige de er eller hvor lyst partneren eller partnerne dine har til å gjør det. Har du ikke lyst, så kan du avbryte når som helst, uansett grunn.

Prøv å fri deg fra prestasjonsfokus og bekymringer om hvordan kroppen ser ut. Ingen kan alt perfekt med en gang, og det bør alltid være rom for å lære. Hvis noen har samtykket til å ha sex med deg, så bør du stole på at de liker utseendet ditt.

Beskytt deg mot seksuelt overførbare sykdommer og uønsket graviditet hvis det er risiko for det.

Lykke til!

 

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This