5
(6)

I følge Emily Nagoski, så betyr responsiv lyst at kåthet oppstår som et svar på noe, i stedet for at det oppstår spontant.

Mange opplever begge disse typene kåthet, men fokuserer stort sett på den spontane og tenker på den som mer «ekte» enn den responsive.

De fleste av oss har lært at lyst på sex er noe som bare skal dukke opp som lyn fra klar himmel. Vi skal tenke på noe eller få et spørsmål om vi vil ha sex, og så helst øyeblikkelig føle lyst og oppleve en fysisk respons. Men for ca 30 prosent av kvinner, og også mange mennesker av andre kjønn, så er det responsiv lyst som er den primære måten å bli kåt på. 

Husk at hvordan lysten oppstår ikke er det viktigste. Poenget er at man får positivt utbytte av den sexen en har. Det å være klar over hvordan lysten oppstår er hjelpsomt i kommunikasjon med partner, og for å kunne legge til rette for at en skal bli kåt. Det er ikke slik at responsiv eller spontan lyst er likeverdige måter å få lyst på.

De av oss som har responsiv lyst kan ha ekstra mye nytte av å sette av tid til sex og berøring. Når man lager stemning for nærhet og begynner å gi hverandre oppmerksomhet, så kan lyst på sex og fysiske reaksjoner som lubrikasjon eller ereksjon oppstå.

Spontan lyst oppstår i forventning om sex, responsiv lyst kommer som følge av erotisk stimuli. Kjenner du deg igjen i beskrivelsen av responsiv lyst, så er dagens tips å utforske nytelse og berøring uten press om at det skal skje noe mer enn det man samtykker til for hver ny aktivitet. Det kan gjøre at du finner en ny vei til lyst, og får oppleve mer nytelse.

 

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 6

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This