5
(8)

Det å ha sex med seg selv er bra for immunforsvaret, forebygger prostatakreft, kan redusere menssmerter og gi bedre søvn.

Den internasjonale onanidagen er 28. mai. Denne dagen er til ære for Joycelyn Elders som fikk sparken som generalkirurg i USA for å foreslå at informasjon om masturbasjon burde være en del av pensum i seksualundervisningen. 

Masturbasjon gjør at kroppen skiller ut hormoner som oksytocin, endorfiner, adrenalin og serotonin. Serotonin kan bidra til å senke blodtrykket og gi bedre søvn, og endorfiner gir en smertestillende effekt.

Hvorfor ikke bruke onanidagen til å prøve noe nytt?

Mange av oss velger raskeste vei til orgasme når vi masturberer, og det er fint, men dette er kanskje en passende anledning til å bruke litt mer tid? Her er noen ideer til hva du kan gjøre for å få mer variasjon.

Lag god stemning

Sørg for at du føler deg avslappet og klar før du setter i gang. Gjør yoga, mediter eller spis et godt måltid. Sett på musikk du liker, tenn stearinlys, ta et varmt bad, tenn røkelse, demp belysningen eller fjern distraherende elementer som mobil eller PC.

Sørg for at kroppen er klar

Sett gjerne av tid på forhånd slik at du er mentalt forberedt og ikke har noe som må gjøres rett etterpå. Kanskje vil du glede deg på forhånd. Prøv å være litt ekstra oppmerksom på kroppens signaler, og hva som gjør deg kåt. Fantaser gjerne litt på forhånd, vær så ren som du ønsker å være, og gi deg selv tillatelse til å føle med hele kroppen. Ikke spar på glidemiddelet. Det kan gi ekstra nytelse.

Onanimaraton

Har du noen gang lurt på om du kan få flere orgasmer på rad, eller hvor mange du kan få? Kanskje dette er dagen for å finne det ut? Du kan også onanere deg nesten til orgasme for så å slippe opp like før flere ganger på rad. Det kan gi en kraftigere orgasme. Det kan også være gøy å onanere flere ganger i løpet av dagen.

Leketøy

Det finnes mange leketøy som passer for onani. For de av oss som har penis finnes penisring, kunstig vagina (sjømannsbrud), og lignende.

For de av oss som har vulva finnes womanizer, vaginakuler, og lignende. Det er også et hav av leker som kan brukes av mennesker av alle kjønn, for eksempel analkuler, vibrator, dildo, brystvorteklemmer, glidemiddel, massasjeolje og mye mer. Dette kan være en fin dag for å unne seg et nytt leketøy eller to.

Erotikk

De fleste av oss har brukt ulike typer inspirasjon når vi onanerer. Det finnes både videoer, noveller og bilder. I det siste har det blitt større utvalg av erotikk for mennesker med funksjonsvariasjoner også, for eksempel filmer med bildetolkning hvor en fortellerstemme beskriver det som skjer.

Hvis du er usikker på hva du liker, eller vil prøve noe nytt kan onanidagen være en fin anledning til å gjøre det. Har du en fantasi som du lurer på om det finnes en novelle eller pornofilm om? Søk etter det, og nyt resultatet. Du kan finne noveller bla. her på Seksualitet24.

Bilder

Ta gjerne bilder av deg selv mens du onanerer hvis det føles riktig. Onani kan gi et bedre selvbilde, og kanskje vil du like å se bilder av deg selv når du var kåt og følte deg bra. Disse bildene kan også sendes til andre som har samtykket til det hvis du har lyst.

Trening

Bruker du kondom når du har sex med andre? (Det er i så fall veldig bra!) Hvis du har penis og syns det er litt knotete å få den på eller å få orgasme når du bruker det, så er det lurt å onanere med kondom på.

Slik venner kroppen seg til den nye følelsen, du lærer hvordan du best får orgasme med kondom på, og det blir mye lettere å ta den på når du har øvd på forhånd.

Du kan også prøve deg fram med ulike størrelser på kondomet eller en dråpe glidemiddel på penishodet under kondomet for å se hva som passer best for deg.

Onani kan være fin trening for bekkenbunnen. Bruk gjerne vaginakuler hvis du har vagina og gjør knipeøvelser. Onani kan gi mindre menssmerter og virke smertestillende. Masturbasjon kan også gi et bedre selvbilde, særlig for kvinner.

Tid og sted

Bruker du å onanere på kvelden rett før du skal legge deg? Prøv å sett på vekkerklokken litt tidligere og onaner på morgenen.

Har du hjemmekontor så kan du legge inn en onanipause (og til og med en liten lur) i løpet av dagen. Det kan hjelpe på konsentrasjonen resten av dagen. Dette kan være dagen for å prøve et nytt rom, eller en ny stilling å masturbere i.

Lyst

Seksuell lyst er uuttømmelig kilde. Du kan ikke bruke den opp ved å onanere, tvert i mot så kan masturbasjon og det å utforske egen lyst føre til bedre sex og mer lyst sammen med andre. Onani bør også være basert på lyst; Hvis du ikke vil onanere, så er det helt ok å la være.

Lykke til med en nytelsesfull feiring av onanidagen!

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 8

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This