5
(3)

Det finnes mange ting man kan spise som sies å ha positiv effekt på lyst eller potens. Hvem har vel ikke hørt om at chili, østers eller sjokolade kan gi mer lyst? Her kan du finne ut om de er effektive.

Chili øker pulsen og får oss til å rødme og til og med svette. Stoffet som gir chili den sterke smaken heter capsaicin. Det gir en brennende følelse på tungen og får kroppen til å skille ut adrenalin og endorfiner. Disse stoffene gir høyere puls og er kroppens egne smertestillende. De kan gi en energiinnsprøytning som minner om opphisselse. Chili kan derfor gjøre at en føler seg mer seksuelt opphisset.

Østers minner mange om en vulva, og det å spise dem kan derfor inspirere til mer lyst rent visuelt. De smaker også friskt og godt sammen med sitron, og det kan føles litt uskikkelig og pirrende å svelge dem hele. Det kan lønne seg å ikke spise et så tungt måltid hvis man planlegger å ha sex etterpå. Da føler man seg gjerne mer opplagt, og østers passer godt i så måte.

Østers inneholder mye sink, et stoff som er viktig for produksjonen av sæd og testosteron, og en aminosyre som er viktig for at kroppen skal lage dopamin. For lite dopamin kan føre til nedsatt sexlyst. Østers kan derfor hjelpe på sexlivet.

Sjokolade gis ofte som kjærlighetsgave og sies å gi mer lyst. De fleste syns at sjokolade smaker nydelig, og det å nyte mat kan i seg selv gi ideer til flere sanselige gleder. Det er dessverre ikke vitenskapelig bevist at sjokolade gir mer lyst eller bedre potens, men for noen kan det gi en placeboeffekt fordi man har hørt at det skal virke.

Effekten kommer også an på hvordan man bruker maten. Det å legge små sjokoladebiter på sin partner og spise dem av hens nakne hud kan være opphisssende, eller å slikke sjokoladesaus av erogene soner. Sjokolade gir også rask energi etter sex når man har arbeidet hardt.

Dagens tips er å teste ut mat som kan ha en positiv effekt på sexlivet. Kanskje en sjokolade med chili er akkurat det som skal til for å få dere i gang?

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This