4
(1)

En av Det hvite hus’ pressetalspersoner sier opp dagen etter at han ble suspendert for å ha kommet med en sexistisk og nedsettende trussel mot en journalist.

En journalist fra Vanity Fair ville skrive om pressemedarbeideren Tyler Joseph Ducklos forhold til en annen journalist. Det utløste en rekke sexistiske kommentarer og trusselen om at «jeg skal ødelegge deg» fra Ducklo.

Det hvite hus’ pressesjef Jen Psaki sier oppsigelsen støttes av stabssjef Ron Klain.

– Vi jobber hver dag for å etterleve standarden som er satt av presidenten om å behandle andre med verdighet og respekt, å utvise folkeskikk og å verdsette andre i våre ord og handlinger, heter det i en uttalelse fra Psaki.

Oppsigelsen er den første i Det hvite hus siden Joe Biden tok over som president. Ducklo ble i første omgang suspendert i en uke uten lønn, etter at Vanity Fair skrev om truslene. Han har bedt journalisten om unnskyldning, opplyser Psaki på Twitter.

Ducklo kom selv med en uttalelse på samme plattform, der han uttrykker anger og skam.

– Jeg er sønderknust over å ha skjemt ut og skuffet mine kolleger i Det hvite hus og president Biden, og etter samtaler med ledelsen i kommunikasjonsavdelingen sier jeg opp min stilling, tvitrer han.

– Jeg brukte ord som ingen kvinne noen gang burde bli kalt, spesielt i en situasjon der hun kun prøvde å gjøre jobben sin. Språket var avskyelig, respektløst og uakseptabelt, sier Ducklo videre.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

4 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This