0
(0)

Politiet har startet etterforskning på bakgrunn av opplysninger om et angivelig seksuelt overgrep da flere Brann-spillere festet på stadion natt til tirsdag.

Etterfesten på fotballklubbens arena i Bergen har fått mye medieomtale de siste dagene. Torsdag sa Brann-ledelsen seg ferdig med fyllefesten, men fredag tok saken en ny vending.

Vest politidistrikt opplyser at de ikke har mottatt noen anmeldelse i saken, men at det basert på opplysninger og egne undersøkelser er grunnlag for å etterforske om det har skjedd noe straffbart.

– Vi er helt i innledningen av etterforskningen og ønsker ikke å utbrodere, men vi mener at informasjonen vi har, er såpass at vi mener at det er grunnlag for å etterforske, sier påtaleleder Gunnar Fløystad i Vest politidistrikt til NTB.

Én mistenkt

Fløystad vil ikke si mer om hvilke etterforskningsskritt og undersøkelser som er gjennomført, men han bekrefter at det er en kvinne som er fornærmet i saken, og at én mann har status som mistenkt. Ingen er så langt pågrepet i saken.

– Den fornærmede har fått oppnevnt bistandsadvokat. Vi har hatt dialog med fornærmede, men jeg kan ikke si noe om dialogen med henne.

– Gjennomfører dere avhør?

– Ja, nå er dette en ordinær etterforskning, og da handler det i stor grad om avhør, sier Fløystad.

Politiet uttaler videre at de av hensyn til etterforskningen og de involverte ikke vil gi noen ytterligere detaljer om saken per nå.

Mange festdeltakere

Brann ønsker ikke å kommentere saken før de har mer oversikt over situasjonen. Klubbens medietalsmann, Thomas Brakstad, sier at klubben skal samarbeide med politiet.

Det er fra før kjent at tolv Brann-spillere deltok i festlighetene på stadion natt til tirsdag denne uken. Det ble drukket alkohol, og sju unge kvinner utenfor Brann-troppens kohort skal ha deltatt på festen.

Brann-ledelsen reagerte kraftig på hendelsen, ettersom spillerne ikke hadde tillatelse til å være på arenaen og at smittevernreglementet ble brutt. Men klubben valgte å ikke utestenge noen av spillerne.

– De har brutt interne regler, de har beklaget og forstått alvoret, og nå er det en sak vi går videre fra. Det blir ikke noen utestengelse fra laget, det kan jeg si. Det er en stor straff det de har vært gjennom de siste dagene, sa daglig leder Vibeke Johannesen i Brann til Bergens Tidende torsdag.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This