0
(0)

Aktor har lagt ned påstand om tolv års fengsel for Stavanger-mannen som er tiltalt for overgrep mot to gutter over en årrekke tidlig på 2000-tallet.

De to fornærmede var ifølge påtalemyndigheten begge under 14 år da de seksuelle overgrepene startet. De sliter fortsatt med det de opplevde, skriver Aftenbladet.

Mannen erkjenner å ha hatt et seksuelt forhold til begge de fornærmede, samt å ha hatt seksuell omgang med den ene av dem før denne fylte 16 år. Han erkjenner imidlertid ikke straffskyld.

Tiltalte har hevdet at han var psykotisk da overgrepene skjedde, noe som avvises av de sakkyndige.

Statsadvokat Oddbjørn Søreide mener at sakens omfang mangler sidestykke. Han mener også at enkelte av overgrepene grenser til tortur.

– Han lokket dem inn i et manipulerende grep. Han hjernevasket dem. Han ble langt på vei en omsorgsperson for dem. Han fikk begge guttene til å tro at deres verste mareritt var en drøm, sa Søreide i retten fredag.

Dommen er ventet i midten av mars. Rettssaken gikk over sju dager i Stavanger tingrett.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This