5
(3)

Hvis du føler behov for å ha alle passordene til en partner, så bør du virkelig gå i deg selv og vurder hvorfor.

Gode forhold er baserte på tillit, respekt og at man ønsker hverandre godt.

Hvis man er mistenksom og sjalu, så kan det være lurt å se på hvorfor. Hvis man har opplevd å få brutt tilliten sin flere ganger, eller aldri har sett hvordan et godt forhold ser ut, så er det ikke rart om det er vanskelig å stole på andre. Det er viktig å huske på at man i mindre grad kan styre hva en føler, men man kan styre handlingene sine.

Vi har alle krav på privatliv, og vi anbefaler ikke å ha full tilgang til hverandres mobiltelefon eller epost.

Hvis du føler behov for å ha sporing på mobilen eller alle passordene til en partner, så gå i deg selv og vurder hvorfor.

Mange tror at å ha tilgang til kommunikasjon og informasjon vil gjøre en tryggere, men ofte så fører det bare til misforståelser og et ønske om enda mer kontroll. Tillit bygges ved å vise tillit, å få det i retur, og oppleve at avtaler en har gjort blir respektert. Utroskap er et tillitsbrudd, men det er det også å sjekke meldingene til en partner mens hen sover.

Sjalusi bunner ofte i usikkerhet. Man er usikker på om partner virkelig er glad i en, om en er bra nok, eller redd for å bli forlatt. Det kan hjelpe å få mer bekreftelse fra partner, å finne en hobby eller annet som en mestrer og får bedre selvtillit av, eller å prøve å være mer selvstendig og mindre avhengig av andres meninger. Hvis en har lav selvverdi, så er det gjerne noe en må jobbe med både alene og i relasjoner for at det skal bli bedre.

Mistenksomhet kan også bunne i at man har blitt skuffet før. Husk at ingenting du gjør kan garantere at du unngår å bli sviktet, så det er best hvis du klarer å sette søkelys på det positive dere har sammen, og ikke på å teste eller kontrollere andre. Prøv å vis tillit og ikke skyld på deg selv hvis noe negativt skulle skje. Hvis partneren din ikke er verdt å stole på og ikke respekterer de grensene dere har avtalt, så håper vi at du har mulighet til å gå, men ikke la ubegrunnet sjalusi ødelegge et forhold.

Det er tungt å bli utsatt for sjalusi og mistenksomhet også. For noen blir det så ille at en kan tenke at det er det samme om jeg faktisk er utro eller ikke, fordi de tror jeg har vært det uansett.

Hvis du eller en partner sliter med sjalusi, så anbefaler vi å oppsøke en terapeut eller sexolog. Så kan dere sammen finne en løsning på situasjonen du er i.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This