0
(0)

Presidenten i Pakistan har godkjent en ny lov som skal få fortgang i rettsbehandlingen av voldtektssaker. I tillegg avskaffes en omstridt jomfrudomstest.

Den nye loven er et resultat av det politiske sinnet som spredde seg etter at en kvinne ble gjengvoldtatt foran barna sine på en motorvei i september. Ugjerningen utløste voldsomme demonstrasjoner.

Nå skal det opprettes egne spesialdomstoler for å håndtere voldtektssaker, og rettsbehandlingen skal være ferdig innen fire måneder fra saken åpnes. I tillegg skal det opprettes voldtektsmottak og et register over seksualforbrytere.

Den nye loven avskaffer også en svært omstridt praksis med jomfrudomstester, der medisinsk personell har undersøkt voldtektsofrenes underliv for å vurdere hva slags seksualhistorikk de har hatt.

Ifølge myndighetene registreres elleve voldtektssaker hver dag i Pakistan, men det antas at det reelle antallet saker er langt høyere.

Loven ble godkjent av president Arif Alvi tirsdag. Den trer i kraft umiddelbart, men må godkjennes av nasjonalforsamlingen innen tre måneder.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This