0
(0)

Antall seksuelle overgrep mot barn under 16 år har økt med 3,2 prosent etter at koronakrisen rammet Norge. Antall mishandlingssaker har økt med 12,5 prosent.

Det viser ferske tall fra Politidirektoratet, skriver Aftenposten (for abonnenter).

– I uke 11 til 45 har det vært en økning i antall saker på 3,2 prosent i forhold til samme periode i 2019. For saker knyttet til mishandling i nære relasjoner, er det til sammen registrert 2.167 saker. Dette er en økning på 12,5 prosent i forhold til samme periode i fjor, sier seksjonssjef Harald Bøhler i straffesaksseksjonen i Politidirektoratet.

Politidirektoratet er bekymret for at det kan være en økt risiko for at barn utsettes for seksuelle overgrep under pandemien.

– Særlig gjaldt dette i starten av pandemien da skoler, barnehager og øvrig tjenestetilbud til barn var helt eller delvis nedstengt. I denne perioden var det også en økt bekymring for at barn som lever i familier der de utsettes for vold og overgrep, ikke ble fanget opp, sier han.

Sjekke politiets hjemmesider for mer informasjon dersom du mistenker overgrep, vil varsle overgrep eller selv er blitt utsatt for overgrep.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This