5
(2)

De av oss som lengter etter overgivelse søker ofte det å kunne være frie til å bare føle, nyte og reagere på positive stimuli i sex uten å føle skam eller å tenke på hverdagens bekymringer. Dagens tips handler om hvordan man kan overgi seg til seksuell nytelse.

Betty Martin skrev på Instagram at overgivelse er ettertraktet og ofte misforstått. For eksempel det å overgi deg til en annen person. Myten er at hvis det ikke er lett, så er det noe galt med deg som trenger å fikses og at alt du må gjøre er å gi mer tillit. Dette er et skikkelig dårlig råd. Ifølge denne logikken så betyr det å slippe taket å bli bedre på å ignorere seg selv. 

Det man sier til seg selv da er at du ikke har betydning. Hvis du velger å ignorere dine egne følelser så vil du fortsette å bekymre deg for hva som følger, som du burde. Du lærer deg selv at du ikke er til å stole på, så du blir enda mer lukket og vaktsom, og får dårlig samvittighet for det.

Overgivelse må være et myndiggjørende valg. Når du sier ifra deg ansvaret for ditt nei, så kan du ikke overgi deg. Du kan bare være passiv, noe som ikke er nyttig og i alle fall ikke deilig. Eller du kan se etter noen som kan overvelde deg og få deg til å følge med likevel. Du trenger ikke å ha noe ansvar for det. Du kan skylde på dem, tilbe dem, eller begge deler.

Spørsmålet du bør stille deg selv er ikke “Hvorfor kan jeg ikke overgi meg?”, men “Innenfor hvilke grenser føles det gøy å overgi seg?”. Du kan også spørre deg selv “Innenfor hvilke grenser kan jeg gi med hele mitt hjerte?” Dette betyr at du definerer hvilke grenser du trenger for å være troverdig for deg selv.

Den andre betydningen av ordet overgivelse er tanken om at du kapitulerer til din opplevelse og erfaring. Du slutter å prøve å detaljstyre, og lar nytelsen bære deg. Denne typen overgivelse kan inkludere en annen person, eller ikke. Det er mulig til enhver tid. Noen ganger blander vi disse to betydningene av overgivelse, men det er nyttig å kjenne til forskjellen. 

Les mer om dette i Betty Martins bok The Art of Receiving and Giving: The Wheel of Consent.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This