0
(0)

En østfolding i 30-årene er dømt til forvaring i ti og et halvt år for overgrep mot ni gutter. Minstetiden er satt til sju år.

Guttene var mellom 7 og 13 år på gjerningstidspunktene. Straffen er i samsvar med aktors påstand.

– Jeg mener rettssystemet ikke kan ta sjansen på at tiltalte ikke vil begå nye handlinger når han kommer ut. Hvis han får forvaring, får vi en mulighet til å sjekke hvordan situasjonen hans er før han slippes ut – og eventuelt hindre nye overgrep, sa aktor Hulda Olsen Karlsdottir i sluttprosedyren ifølge Moss Dagblad.

Mannen erkjente de faktiske forhold både i avhør og i Moss tingrett. Retten mente at straffelengden i utgangspunktet burde vært 14 til 15 år, men ga 30 prosent strafferabatt.

Mannen må betale til sammen 1,32 millioner kroner i oppreisning til ofrene.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This