0
(0)

En mann er tiltalt for å ha voldtatt to kvinner, og gjentatte voldtekter av en ung jente. Påtalemyndigheten varsler at de vil be om forvaring for mannen.

Ifølge tiltalen skjedde den første voldtekten i juli 2017. Da skal mannen i 20-årene ha voldtatt en kvinne mens hun sov. Da kvinnen våknet skal mannen ha holdt hendene hennes fast og presset en pute over munnen og nesen hennes.

Voldtekten av den andre kvinnen skal ha skjedd høsten 2019. Også dette var en sovevoldtekt der mannen skal ha holdt kvinnen fast etter at hun våknet, til tross for at kvinnen sa nei, gråt og gjorde motstand.

Mannen er i tillegg tiltalt for en rekke voldtekter av en da 14 år gammel jente over to måneder fra 2019 til 2020.

Mannen er også tiltalt for å ha lastet ned overgrepsmateriale.

Statsadvokat Sturla Henriksbø varsler i tiltalen at påtalemyndigheten vil be om forvaring for mannen, som må møte i Oslo tingrett mandag i neste uke. Det er satt av fem dager til saken.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This