5
(3)

Det er ikke så uvanlig at kvinner eller andre mennesker med vulva opplever utfordringer med å få orgasme. Noen beskriver det som å være veldig nær, men ikke å komme over kneika, mens andre er usikre på om de noen gang har vært i nærheten.

Hvordan få orgasme?

Punkt nummer én er å vurdere om den sexen man har er hensiktsmessig for å oppnå orgasme. Veien til orgasme er gjerne gjennom klitoris. Noen kan også få orgasme via brystvorter, tankens kraft eller andre metoder, men det er helt klart klitoris som er viktigst. Også vaginale orgasmer er klitorisorgasmer fordi den lille tuppen som stikker ut bare er en bitteliten del av hele organet, som også kan bli stimulert fra innsiden av skjeden. Det er kun ca. 10-20 prosent som kan få orgasme bare av vaginal penetrering. Derfor er det viktig å fokusere på klitoris fra utsiden når man prøver å få orgasme. Den kan stimuleres med for eksempel fingre, tunge eller sexleketøy.

Sexleketøy

Sexleketøy kan være hensiktsmessig å inkludere. Vibratorer i ulike formater er effektivt for mange, og det finnes ulike måter å bruke dem på. Syns du at stimuleringen blir for heftig så kan du legge et stoffstykke imellom deg og leketøyet, eller finne et som ikke er så kraftig. Moderne vibratorer har gjerne mye kraft. Passer ikke vibratorer for deg, så anbefaler vi Womanizer eller lignende produkter som blåser eller suger på klitoris. Det er ikke farlig å bruke slike leketøy. Dersom du skulle oppleve å føle deg nummen etterpå, så er det bare å ta pause i noen timer eller dager, og så går det over.

Hvordan komme over kneika?

For de fleste av oss så er det viktig å føle seg trygg og avslappet for å få orgasme. Hvis vi føler oss stresset, redde, eller kjenner på prestasjonspress, så blir det utfordrende. Sett av tid til egenomsorg hvis du har mulighet til det, og prøv å ikke legg press på deg selv. Et av de beste tipsene er å bare gjøre det som føles godt, og ikke tenke så mye på om det blir en orgasme eller ikke. Hvis man tillater seg å gjøre det noen ganger, så kan det hende at man spenner seg mindre og at det blir lettere å komme. Partnere bør være tålmodige og ikke mase.

Onani

Hvis du allerede har en eller flere metoder som fungerer når du onanerer, så gjør gjerne det når du har sex med partner(e) også, eller lær dem hvordan det gjøres. Er du usikker på hvordan du skal gjøre det, så kan du besøke nettsiden omgyes.com, hvor mange mennesker forteller om og viser ulike onaniteknikker. Du kan også få noen nye ideer her.

Hvis du er en av de som ikke får orgasme, så kan det lønne seg å oppsøke en sexolog for å spørre om råd. Husk også at orgasmer er flott, men at sex kan være veldig nytelsesfullt uten også.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This