4
(4)

De av oss som har vært hos psykolog eller en annen type behandler har kanskje fått røsket opp i noen gamle tankemønstre, eller lært noe om hvem vi er og hvorfor vi reagerer som vi gjør. Det kan være nyttig å gjøre før man søker etter en ny livspartner, eller mens man er i prosessen.

En terapeut eller sexolog kan hjelpe deg med å bli bedre kjent med deg selv og egne behov før du leter etter noen å dele hverdagen med. Hva er prioriteter for deg, og hvordan vil du ha det i et forhold? Dette er ting man må bli enig med en partner om, men det hjelper å tenke litt over hvor du står før du skal kompromisse.

Du kan også gjøre deg ferdig med eventuelle avsluttede forhold slik at gamle konflikter eller sår ikke får påvirke nye relasjoner for mye. Kanskje har du litt frykt eller tvil knyttet til om du er klar for noe nytt og ønsker å nøste litt opp i det før du kaster deg uti igjen.

Har du konkrete ting som du vet at du bør jobbe med før du kan være en sunn partner for noen så er det bra å gjøre det når du er alene. For eksempel å jobbe med sjalusi, sinnemestring, kontrollbehov, stort behov for bekreftelse utenfra, eller lignende. Det er aldri for sent å oppsøke hjelp, men å starte prosessen før man finner en ny partner kan være lurt.

Kommunikasjon er alltid viktig i relasjoner. Kanskje vil du lære mer om hensiktsmessige måter å løse konflikter på, eller bare vite hvordan du bedre uttrykker grenser og behov.

Man kan selvsagt gå i terapi når som helst, men for mange så er det å gjøre det når man er singel spesielt lurt. Da har man ofte litt bedre tid, og kan bli mer selvstendig og bedre kjent med seg selv og egne behov.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

4 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This