4.8
(6)

Ordet ydmykelse har i de fleste situasjoner en negativ klang, men dagens tips handler om hvordan man kan utforske det på en sunn, sikker og samtykkende måte slik at det blir opphissende og positivt.

For de av oss som tenner på å bli ydmyket eller å ydmyke noen så er det et virkemiddel som passer fint inn i for eksempel rollespill. Dere kan avtale hvem som skal være giver og mottager og legge til virkemidler som bondage eller dominans, hvis dere ønsker det. Man kan ydmyke noen på mange ulike måter. For eksempel ved å kalle dem for nedsettende ting, påpeke feil og mangler, ta ydmykende bilder, skrive ydmykende ord på dem, sette dem til å gjøre ydmykende arbeidsoppgaver, få dem til å blotte seg selv, eller være i ydmykende stillinger.

For at det skal være sunt så er det viktig at det ikke spiller på dyptliggende usikkerheter eller reelle problemer. Skal man for eksempel ydmykes for å ha liten penis så bør man innerst inne være trygg på at størrelsen ikke har så stor betydning, og at man er verdsatt og føler seg god nok som man er, uansett størrelse på penis.

Aftercare hvor man forsikrer hverandre om at man ikke mente det man sa i rollespillet og/ eller at man i virkeligheten setter pris på egenskapen eller handlingen fra partneren sin er veldig viktig slik at man ikke skal føle seg skamfull i etterkant.

Sikkerheten ivaretas ved at man vet om hverandres eventuelle triggere, tar hensyn til dagsform, og sørger for at eventuelle bilder blir oppbevart trygt eller slettet etterpå. Har man ord eller handlinger som man vet at ikke kan eller bør være inkludert i leken, så bør man fortelle om det til partner(e) slik at man unngår å utløse traumer eller skam.

Samtykket er med hele veien ved at man forhandler på forhånd om hva som skal gjøres, av hvem og hvordan. Man er bevisst på at samtykket til leken kan trekkes tilbake når som helst, og bruker gjerne stoppord. Grenser og ønsker blir diskutert slik at man er enige om hva målet med leken er, og unngår å tråkke over grenser. Det er lurt å forhandle før man er i gang slik at man ikke blir revet med av kåtskapen og sier ja til mer enn man egentlig hadde tenkt.

Fokus bør være på at selv om man leker med tabuer, skamfølelse og bryter noen ned i leken, så skal de også bygges opp igjen. Etter leken skal man sitte igjen med en positiv følelse.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

4.8 / 5. 6

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This