4.7
(3)

De fleste av oss har et såkalt script for hvordan sex skal være. Dette kan forklares som manuset eller det du ser for deg når du tenker på ordet sex. Dagens tips er å tenke igjennom og eventuelt oppdatere scriptet ditt.

Det første du bør tenke over er hva slags script du har. Tidligere erfaringer, porno og hvordan man er oppdratt vil påvirke hvordan scriptet ser ut. Kanskje ser man for seg at sex er rått og direkte uten mye verbal kommunikasjon, eller at sex er noe som hører til mellom to mennesker i et romantisk forhold. Hva er det du ser for deg når du tenker på hva sex er?

Neste trinn er å tenke på om dette er realistisk. Har du med noe mangfold i hvem eller hvordan man har sex? Passer scriptet for hvordan du har sex, eller er det påvirket av hvordan du er sosialisert til å tenke at man «skal» ha sex?

Det er ikke nødvendigvis et problem hvis scriptet vårt ikke stemmer overens med hvordan vi selv lever ut vår seksualitet, men hvis du tenker på din definisjon av sex og føler et lite stikk av skam eller dårlig selvtillit, så kan det være et tegn på noe som kan jobbes med.

Dette kan du gjøre sammen med en god sexolog eller terapeut. For eksempel hvis scriptet ditt handler om penetrerende sex, men at det er en type sex som ikke gir deg noen glede, så kan det hende at du har noen følelser knyttet til dette. Det kan være at man ikke har ekte sex, at man skylder partner(e) å ha den penetrerende sex, eller lignende. Kanskje vil det gi god effekt å tenke igjennom at det også er fullverdig sex, å få noen verktøy for å kunne snakke med partner, eller lignende.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

4.7 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This