0
(0)

Vest politidistrikt er bekymret over at de mottar stadig flere saker om overgrep blant unge.

– Dette er et bredt problem over hele Vestlandet, sier politiet.

– Dette forekommer ikke i ett bestemt miljø, men blant ungdom generelt. Vi ser barn helt ned i 13-årsalderen som bruker eller lar seg bruke til seksuelle tjenester, enten fysisk eller via sosiale medier, sier seksjonsleder Tore Salvesen i Vest politidistrikt til Dagen.

Tidligere denne måneden gikk politiet i Agder ut i Fædrelandsvennen og uttrykte bekymring over en økende overgrepstrend blant unge. NRK omtalte også saken i forrige uke.

Salvesen sier at de også i Vest politidistrikt har opplevd en økning. Så langt i år har de mottatt 49 overgrepssaker blant unge. Det er like mange som i hele fjor til sammen.

– Dette er et bredt problem over hele Vestlandet, også i vårt politidistrikt, sier Salvesen.

Han sier at det ofte er eldre ungdom som utnytter 12–13 år gamle jenter som ikke evner å tenke langsiktige konsekvenser av det de sier ja til. Motivet er først og fremst av økonomisk karakter.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This