5
(1)

Nyttårsforsetter for sex og nytelse

av | 31 des 2021 | Blogg, Marinas Erotiske Matblogg

Marina Manuela de Paoli

Marina Manuela de Paoli

Marina Manuela de Paoli er spesialist i sexologisk rådgivning og over gjennomsnittet interessert i mat. Til tross for at hun har en doktorgrad i ernæring ser hun på «vårt daglige brød» som noe mye mer enn det å tilføre kroppen energi og næringsstoffer. På Seksualitet24 blogger Marina om mat, seksualitet og nytelse. Velbekomme!

Ta kontakt med Marina her.

Det er nok av dem som har rasjonelle ting på sine lister over hva de skal bli bedre på neste år. 

I denne, årets siste erotisk matblogg er forslaget til nyttårsforsett å sette orale nytelser, sex og forførelse på førsteplass i 2022! Og husk at det som skjer på nyttårsaften er noe man kan ta med seg inn i det nye året.

Ingen nyttårsfeiring uten champagne – gledens vin! Det er nesten noe overjordisk i disse florlette, skummende dråpene fra Nord-Frankrike. Sånn sett er det absolutt ingen tilfeldighet at champagne er festdrikken framfor alt annet flytende.

Ingen annen drikk kan nemlig i like stor grad påvirke sinnsstemning og sette dem som drikker i et modus av fest og nytelse. Og ingen annen drikk hensetter i tilsvarende grad dem som drikker i en tilstand av velvære. Champagne er en så kompleks drikk at den pirrer både intellektet og alle våre sanser. Det er klart at vi har lyst til å avslutte og inntre i et nytt år i nød og lyst med champagne!

Men før den skal nytes skal den sables! Det er noe maskulint og forførisk over sabling. Og som noen vet kan polariteter mellom det maskuline og feminine være med på å styrke seksualiteten. Historien sier at de franske offiserene sablet champagne for å imponere den unge og rike enken Madame Clicquot i Champagne-distriktet. Hva med å kle seg ut som ridder og madame før man går på nyttårsfesten? 

Sabling av champagne er en god start på nyttårsdramaet, les mer om hvordan du gjør litt lenger ned i teksten.

Tips: Du kan med fordel ha lagt glassene i fryseren i god tid før servering.

Teksten fortsetter under annonsen.

Ta deg tid til å sanse det du skal drikke.  La de energiske boblene leke og forføre din munn og sanse hva det gjør med deg. Kanskje noe blir satt fri, uten sperringer og med drømmer som kan realiseres?  Og gi deg så hen til å sanse aromabildet.  Det kan bestå av litt av hvert, og være ganske forskjellig – men de beste champagnevinene har et såkalt autolyse-preg. Det innebærer at de har et smaksbilde av nybakt brød, toast, eller gjæret brød.  Smaken kommer av bunnfallet fra gjæringen som gjør at aromaen får tid til å utvikle seg. Hva lukter og smaker du, er det andre smaker eller bærer din champagne preg av autolysen?  Eller får du andre deilige assosiasjoner?

Det sies at både østers og boblende champagne fremmer lysten. Så hva passer da bedre enn amorøse østers til din velutvalgte champagne?  På nyttårsaften skal vi ikke investere tid i altfor mye matlaging, men heller ha fokus på forføring, nytelse og sanselighet.

En aktivitet som champagnesmaking som inntas med amorøse østers krever oppmerksomhet og ro fordi oppgaven fordrer tilstedeværelse og åpne sanser. Først da kan vi stimulere det parasympatiske nervesystemet. En av fordelene ved å være i en parasympatisk tilstand er at vi produserer mer saliva i munnen som bidrar til å løfte smaksopplevelsen. Forklaringen er at når vi spiser og drikker løses smaksstoffer opp i spytt og trenger inn til sansecellene gjennom smaksporten.  Når vi er under stress, blir vi tørre i munnen, og maten smaker mindre.

Så hvis du har lyst til å oppleve hvordan lukter og smakssansene forsterkes, og i forlengelsen hvordan også de andre sansene blir skjerpet, er det verdt å roe seg helt ned før du sanselig inntar dette lette sanseåpnermåltidet.

Kniplingsduk, en overflod av levende lys og perlende champagne i krystallglass – dette og intet annet – er rammen rundt den nyttårsforførelsen. Og hvorfor ikke sette på litt grensesprengende musikk?

«Jeg kjenner hvordan munnen hans, tungen og hendene finner frem. Hans pust og rytme tar meg oppover og oppover, så skifter han tema og tar meg inn i et nytt univers med en ny rytme. Det er umiddelbart etter den vidunderlige ekstasen jeg forstår at hans krumspring var den samme som i den dempede musikken av Rachmaninov i bakgrunnen. Siden har denne musikken i sin lekne form alltid gitt meg en lyst det er vanskelig å styre…»  Anonym musikkelsker

Amorøse østers

Innled gjerne måltidet med en afrodisiakisk champagneskål til året som er gått og året som skal komme. Kvelden og natten er deres.

Østers kan utseendemessig minne om kjønnsorganet til en kvinne, og de må derfor spises med andakt. Østers betegnes som afrodisiaka på grunn av sin form og det kan man kaller assosiasjonsgenerende framtoning.  Casanova, forføreren over alle forførere, spiste angivelig 60 østers hver dag for å opprettholde evnen til å tilfredsstille kvinner.

Vi beregner noen færre, 8-12 østers per person.
1 sitron

Åpning av skjellene:

For å åpne østers trenger Casanova en østerskniv.

Selve åpningen av skjellene er en kunst i seg selv. Det anbefales å prøve og feile litt før du skal gå til verks og sjarmere din utvalgte.

For å knekke låsen på østersen må man skjære over lukkemuskelen i bakkant av skjellet. Sett kniven inn ved spissen av skjellet. Løsne toppen ved å lirke kniven opp og ned og fram og tilbake til du hører et lite knepp. Når det øverste lokket er løst, setter du kniven inn fra siden for å løsne muskelen. Ikke stikk kniven for langt inn. Du merker fort når muskelen løsner.

Det er viktig at man tørker av kniven før man fortsetter.

Østersene kan nytes enten naturell eller med sitronbåter og dressing som tilbehør.

Ingredienser til amorøs skalldyrs-dressing:

1,5 dl vann

2 sjalottløk

0,5 dl god rødvinseddik

1-2 ts finhakket rød chilipepper

Sort pepper etter smak

 1. Rødvinseddiken kan blandes med løken et par dager i forveien. Da får eddiken en god løksmak. Finhakk sjalottløken og bland med eddiken.
 2. Når dagen er omme bland løk-eddik godt sammen med vann, finhakket chilipepper og ferskkvernet pepper.
 3. Smaksett eventuelt til med salt.
 4. Del sitronen i kvartbåter.
 5. Legg østersene på en seng av knust is og server dressing og sitron til.
 6. Østers må spises på en sensuell måte; ta av lokket og slurp i dere delikatessen med vellyst. Nyt, nyt, nyt er måltidsmantraet!

Og skal man for ordens skyld lage noen nyttårsforsett tenker jeg at det bør være:

 • Ta seksualiteten på alvor
 • Vis at du tenner på kjæresten – bruk lek og fantasien for å kommunisere det
 • Kline, ta på og kjærtegn hverandre hver dag
 • Dyrke hverandres polariteter
 • Inviter til sex

 Godt Nytt Erotisk 2022
fra Lommesexologen

 

SABLING AV CHAMPAGNE

Når du skal åpne en flaske på denne dramatiske måten, er det greit med en del forhåndsregler.

Bruk sabel fremfor sverd. Sabelen er som regel kortere og kraftigere, og egner seg dermed bedre. Hvis du ikke har en sabel for hånden, kan du bruke en kraftig brødkniv. Men er målet å imponere ser det jo ikke like flott ut.

Du skal bruke baksiden av bladet, ikke eggen, til å slå toppen av flasken med.

Sørg for at du har en godt nedkjølt flaske med champagne. Fjern folien på toppen av flasken og vaierkurven som holder korken på plass. 

Det er viktig at du peker flasken i en retning der det ikke er mennesker. Sett en kjøler eller bøtte foran tuten på flasken for å fange opp spruten.

Deretter må du inspisere flaskehalsen for å finne det svakeste punktet. Champagneflasker er limt sammen av to deler, og du finner derfor to sømmer som går langs flasken fra bunn til topp, og det er der hvor sømmene møter leppen på tuten, flasken har sitt svakeste punkt. Det er her sabelen helst skal treffe.

Hold flasken med hånden rundt bunnen og før sabelen i en rask og kraftig bevegelse opp langs flaskehalsen til den treffer det svakeste punktet. Da vil hele tuten, med kork, bli slått av. Du trenger ikke å være redd for at glassfliser fra bruddkanten skal komme nedi vinen, da det høye trykket i flasken blåser vinen ut, og dette vil også ta med seg eventuelle glassfliser.

ØSTERS

En erotisk delikatesse for seksuelt aktive menn og kvinner. Kan utseendemessig minne om kjønnsorganet til en kvinne. Sink øker fruktbarheten hos kvinner og opprettholder testosteronnivået hos menn. Mangel på sink kan forstyrre den mannlige seksualkraften.

I gamle dager ble østers anbefalt til menn som kjente seg kjønnssvake. For menn er den aller største sinktyven å ha utløsning hver dag. Det går nemlig sink med til produksjon av sæd. I tillegg til sink inneholder skjellet også jod, som virker styrkende på prostatakjertelen.

Den italienske eventyreren og forfatteren Giacomo Girolamo Casanova (1725-98) visste hva han gjorde da han arrangerte østersfester til frokost. Som tidenes mest berømte kvinneforfører må han ha mistet mye sink, siden halvparten av anbefalt dagsbehov på 5 mg forsvinner i én utløsning.

NB! Husk Champagne til østersene, det er nesten-garanti for happy ending!

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This