5
(1)

«Den røde tråden i magasinet er at god sex, nytelse og seksuell helse ikke kommer av seg selv. Det bør være like naturlig å søke kunnskap og inspirasjon om dette som det er om mat og trening,» uttaler Kjersti Helgeland, initiativtaker til Nyt-festivalen og nå nyslått redaktør for det nye magasinet.

Kunnskap, inspirasjon, undring og glede – og derigjennom mer nytelse, er oppskriften til det nye bladet som gis ut i forbindelse med den årlige Nyt-festivalen. Magasinet passer ifølge redaktøren for folk fra 16 til 116, av alle kjønn og legninger, og Helgeland håper at det vil finne sin plass på både nattbord og stuebord, innpakket under juletre og i magasinhylla på venteværelser.

«Det var i våres, sannsynligvis i en søvnløs nattetime, at jeg fikk idéen å lage et magasin,» forteller redaktør Kjersti Helgeland i lederen.

«Et magasin som speilet Nytfestivalen, og som kunne bidra til å spre budskapet om positiv seksualitet og seksuell nytelse til enda flere.»

«Etter at Cupido, magasinet for intimitet og nytelse, sluttet med papirutgaver i 2019, finnes det ikke lenger noe magasin viet i sin helhet til vår seksuelle helse – og det burde det,» mener Helgeland.

«Da får jeg vel gjøre det selv,» tenkte Helgeland, og kontaktet Cupido for å høre om de kunne tenke seg å være med på prosjektet. De sa ja, og siden da har redaksjonen ligget i selen for å gjøre Nytmagasinet til virkelighet.

«Mitt mål er å bidra til flere gode samtaler om seksualitet, nytelse og sex,» forteller Helgeland.

«Vi vet at det å snakke om sex med sin partner bidrar til bedre sex og et bedre forhold, og vi vet at det snakkes alt for lite om i hjemmet, i helsevesenet, i skole og i høyere utdanning. Derfor laget vi Nytmagasinet – et stuerent og innbydende magasin man kan være stolt av å ha liggende fremme, lese i og lære av,» forklarer Helgeland.

Nyt-festivalen arrangeres i Oslo førstkommende helg 12. – 14. november.

 

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This