5
(4)

En fetisj er å tenne seksuelt på noe som ikke har med reproduktiv sex å gjøre.

Det kan for eksempel være en kroppsdel, en rolle, en aktivitet eller en ting. Vi vil si at stort sett alle har en eller flere fetisjer.

Tidligere har man ofte kun omtalt noe man måtte ha for å bli kåt eller ha sex som en fetisj, men flere har begynt å utvide forståelsen av begrepet.

De av oss som har et uvanlig tenningsmønster sliter ofte med skamfølelse og noen av oss tør ikke å leve ut fetisjen(e) våre. Dette er helt unødvendig.

Som Esben Esther Pirelli Benestad sier så er det å ha en fetisj et talent for å tenne seksuelt på noe som ikke alle andre blir opphisset av. Det er en flott egenskap å ha.

Det finnes fetisjer for stort sett alt, og det er viktig å huske på at noe ikke må være uvanlig for å regnes som en fetisj. For eksempel så oppgir ca én av syv personer at de har hatt seksuelle fantasier om føtter, selv om tallet på de som identifiserer seg som fotfetisjister nok vil være lavere.

Fordi det er tabu å snakke om seksualitet generelt og fetisjer spesielt så er det mange fordommer om dem. Det kan være lett å tenke at det er noe galt med å ha en fetisj, men det er det ikke. Fetisjer kan gi glede, overskudd og inspirasjon og er en naturlig ingrediens i en sunn seksualitet.

Om du tenner på ballonger, lange negler, røyking, å kline med mat, parfyme, spanking, lær, tights, rumper, utendørssex, pisker, hansker, piercinger, kiling, gummistøvler, blondeundertøy eller noe helt annet, så håper vi at du gleder deg over og nyter din fetisj, enten alene eller sammen med noen andre.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This