4.4
(5)

Er du på utkikk etter en partner? Kanskje kan den nye datingtrenden advodating være noe for deg?

Vice (6) omtalte nylig denne måten å finne en partner på og beskriver den som det å finne en kjæreste gjennom å date mennesker som er aktivister og deler de samme politiske overbevisningene. En undersøkelse fra OK Cupid viser at 41 prosent av kvinner i alderen 25 til 40 år, og 48 prosent av kvinner i alderen opp til 24 år sier at de er aktivister.

Vi vet at sjansene for at et forhold overlever er større hvis man deler de samme, grunnleggende verdiene. Derfor kan det være mye å vinne på å bli kjent med en potensiell partner gjennom aktivisme. I tradisjonell dating er det ofte mer fokus på utseende og umiddelbar, fysisk tiltrekning, men i advodating blir man kjent via et engasjement for en felles sak. Da får man en mulighet til å snakke sammen uten så mye press, man kan bruke tid på å finne ut hvordan den andre personen er, og man vet fra starten av at man har noe til felles.

Man kan selvsagt diskutere etikken i det å være på utkikk etter partner når man arbeider mot et felles mål, men så lenge man bruker sunn fornuft, så bør det være uproblematisk.

Det kan være distraherende å skulle vurdere samarbeidspartnere som potensielle partnere, og hva skjer hvis interessen ikke blir gjengjeldt?

Tenk gjerne over disse problemstillingene før du sjekker opp noen. Det er ingen god ide å engasjere seg i en sak bare for å sjekke opp andre, og det er aldri greit å seksuelt trakassere noen. Vi anbefaler å gå forsiktig fram, og å godta et nei hvis du får det.

Kanskje er du allerede engasjert i en eller flere saker? Da kan du vurdere å prøve advodating. Det er ikke noe galt med å holde øynene åpne og ta muligheten som byr seg hvis man har god kjemi med noen. Du kan være heldig å finne noen som du både samarbeider godt med, deler verdiene til, blir tiltrukket av og som blir tiltrukket av deg.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

4.4 / 5. 5

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This