5
(4)

Dagens tips handler om å være ny i BDSM-verdenen og ønske å teste en underdanig rolle.

Sitter du og surfer på www.fetlife.com (Facebook for BDSMere), eller leser en spennende novelle om å underkaste seg for ørtende gang? Hvis du har fantasert om å underkaste deg i et samtykkende rollespill og har tenkt å sette fantasien ut i livet, så er det noen ting som kan være bra å vite på forhånd.

Aller først: Ta det med ro. BDSM har et vell av muligheter, og det kan føles som en buffet hvor man bare må smake på alt med en gang. Vi anbefaler å teste litt i gangen, og heller gå for sakte fram, enn å stresse. BDSM blir ofte bedre med tid og tillit, og man trenger tid for å finne ut hva en liker og hvor grensene går. I tillegg så kan det være ting man trenger å øve- eller lese seg opp på før man prøver det.

  • Husk at du ikke må ikke gjøre alt bare fordi du er underdanig. Dine grenser skal bli respektert, ellers så er det ikke lenger BDSM. Det dere gjør skal være positivt og oppbyggende for alle parter. Det finnes ikke noe som heter “ekte” BDSM, så hvis noen sier at du må gå med på noe for å være en ekte underdanig, så er det et stort, rødt flagg.

    LES MER: NETT-DATING: Nettvett og nett-dating

Roller er ikke alltid statiske. Når du begynner å utforske så kan det hende at du finner ut at dette er 100% deg, og aldri ser deg tilbake, men det kan også hende at du får lyst til å utforske BDSM uten maktforskyvning, som dominant, eller noe helt annet. Ikke vær redd for å prøve andre roller hvis du føler at det er riktig for deg. De fleste som driver med BDSM kan bytte mellom roller, og hvilken rolle vi velger først kan være mer påvirket av samfunnets forventninger og sosialisering enn vi aner.

Få deg gjerne en mentor. Bare vær klar over at det ofte er mange menn som vil være mentor for unge, uerfarne kvinner, og at ikke alle har de beste hensikter. En mentor bør være en person som vil dele kunnskap og gi nøytrale råd, ikke en person som groomer deg for å ha sex. Uavhengig av kjønn, så er det lurt å finne seg noen som du kommuniserer godt med for å kunne lære av dem. Det er bra å ha mentorer som er både underdanige og dominante slik at du får gode råd og støtte fra flere perspektiver.

Det er ikke nødvendig å være en del av et miljø, men vi anbefaler det. Det finnes mange kurs og treff du kan gå på (I hvert fall hvis du bor relativt sentralt). Der kan man møte mennesker med samme interesser. Kanskje finner du også en partner, eller får inspirasjon til å lære noe nytt? Mange klubber har kurs om alt fra pisking til aftercare.

Det er lett å tenke at når man er underdanig så trenger man ikke å kunne så mye, for det er noen andre som skal lede, men det er litt jobb å gjøre uansett hvilken rolle man har. For å kunne samtykke til noe, så må samtykket være informert. Det betyr at man må vite alt av negative eller positive konsekvenser som kan oppstå. Les deg gjerne opp på aktiviteter som du har lyst til å prøve, slik at du kan utforske trygt og ikke blir 100% avhengig av hva den dominante sier eller vet.

Finn ut av hva du har lyst til å gjøre og ikke. Noen tenker at dominante bør kunne gjette seg fram til hva en liker, men ingen er tankelesere. Øv på å be om det du vil ha, og å formidle grensene dine klart og tydelig. Tenk også på om du ønsker noen form av aftercare.

Det er et stort, rødt flagg hvis noen prøver å dominere deg uten at dere har avtalt det.

Det at du vil teste å være underdanig betyr ikke at alle som kaller seg dominante har rett til å fortelle deg hva du skal gjøre, eller fortjener din oppmerksomhet. Det at du underkaster deg er en gave som bør forvaltes med den største respekt og takknemlighet av den dominante.

Det viktigste rådet av alle er å nyte og ha det gøy. Ikke mist fokus på hva det var med fantasien som du likte, og utforsk og gled deg over det som gjør deg kåt.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This