5
(5)

Seksualitet24.no har gleden av å presentere nettserien «Sexterapi» i samarbeid med ledende norske sexologer og sexpositive mennesker.

Sexterapi er et produkt av Seksualitet24s redaksjonelle visjon, idealisme og en gjeng dedikerte og engasjerte fagfolk.

Kommunal støtte

Program-serien er også et resultat av Covid-19-restriksjoner og en sexpositiv og innovativ fjellkommune som stilte seg bak den litt smågale ideen om å spille inn en nettserie om seksualitet, uten forbehold og med økonomisk støtte. All respekt til lokale politikere som ble møtt med oppslag i lokalavisa om at kommunen satser på «sex på nett», men som likevel støttet prosjektet.

Det kommunale tilskuddet er ment å sikre utvikling av arbeidsplasser i distriktet i en tid da man først og fremst på grunn av pandemien opplever en rekke restriksjoner og utfordringer. I stedet for å reise rundt med et kamerateam for å oppsøke fagfolkene, bestemte man seg for å invitere fagmiljøet til Oppdal – der man strengt forholdt seg til nasjonale retningslinjer for smittevern.

Planlegger allerede ny sesong

Resultatet ble i første omgang seks episoder, pluss en bonus-episode, slik at «første sesong» består av hele syv episoder som tar for seg seksualitet og kreft, seksualitet og svangerskap, menns seksualitet, seksualitet og myter, seksualitet og barn, seksualitet og skam og til sist en egen episode om polyamori. Arbeidet med en ny runde opptak er allerede i gang, spesielt etter svært positive tilbakemeldinger fra det norske fagmiljøet. Man jobber også med tanken om å følge opp serien med en egen podcast-serie.

Sexterapi er en nettserie der fagfolk får lov til å snakke ferdig. De blir av og til utfordret og stilt oppfølgingsspørsmål innenfor sitt fagområde, men dette er mer enn samtale enn en debatt.

Programleder er Tore Aasheim, ansvarlig redaktør for Seksualitet24, tidligere mangeårig redaktør av Cupido, samt at han har jobbet redaksjonelt med temaet i både ukeblad og ungdomsblad. Han var også inne som redaksjonell konsulent i forbindelse med andre sesong av TV-serien «Trekant» på NRK.

Åpen samtale om vanskelig tema

I første episode tar vi opp temaet seksualitet og kreft. Spesialist i sexologisk rådgivning og 1. lektor ved NTNU Vigdis Moen, snakker blant annet om hvorfor helsepersonell er så dårlige til å snakke om seksualitet og mange ganger «bestemmer» at pasienten ikke er interessert i å snakke om temaet.

Jeanette Hoel, som selv har vært gjennom både livmorhalskreft og brystkreft, forteller om hvordan hun selv fant tilbake til en sexpositiv hverdag etter et heller brutalt møte med Helse-Norge.

Begge gir råd om hvordan man kan ta seksualiteten tilbake etter en tøff behandling, der for eksempel menn kan oppleve at de mister potensen og kvinner opplever at skjeden vokser sammen. De snakker også om seksuelle hjelpemiddel som kan være til hjelp.

I første omgang slippes seriens tre første episoder i dag, mens de andre vil bli publisert utover vinteren. De to andre episodene som er gjort tilgjengelig i denne omgangen er seksualitet og svangerskap og en episode som tar for seg menns seksualitet.

Serien er tilgjengelig på Seksualitet24 og på en egen YouTube-kanal.

 

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 5

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This