0
(0)

Regjeringen legger fram en ny handlingsplan for å få ned antallet aborter med ytterligere en tredel sammenlignet med i 2014. Olaug Bollestad (KrF) er fornøyd.

Målet om å redusere antallet aborter var inkludert i Granavolden-plattformen, lagt fram av regjeringen med Høyre, Frp, Venstre og KrF 17. januar 2019.

Dette skal oppnås ved å styrke befolkningens kunnskap om prevensjon, særlig blant unge, og gjøre prevensjon mer tilgjengelig, ifølge handlingsplanen.

– Å redusere antall uønskede graviditeter er god helsepolitikk. Det er ingen tvil om at KrF har sikret at det prioriteres ressurser til dette arbeidet, sier partiets nestleder Olaug Bollestad i en pressemelding.

Antallet aborter er allerede historisk lavt. I 2019 ble det utført 11.726 aborter, tilsvarende 9,7 av 1.000 kvinner. Dette er allerede en nedgang på 17 prosent siden 2014 og første gang antallet har vært lavere enn 10 av 1.000 kvinner.

Blant annet skal aldersgrensen for subsidiering av langtidsvirkende prevensjon, som p-stav og spiral, gradvis utvides til 24 år. Helsestasjonene og skolehelsetjenestene skal i større grad gi mer tilpasset informasjon og kvinner som føder, har fått høyere engangsstøtte.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This