0
(0)

IMDi lanserer filmer med forslag til nyord for homofil, lesbisk, bifil og transperson på somali og arabisk, i håp om økt toleranse for alle seksuelle legninger.

– På arabisk finnes det 40 for ord for kjærlighet, men ingen respektfulle ord for menn som elsker menn. På somali finnes det ni ord for å kysse, men ingen respektfulle ord for kvinner som er tiltrukket av kvinner, sier Libe Rieber-Mohn (bildet), direktør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), til Aftenposten.

– All kjærlighet er like mye verdt uavhengig av kjønnet til den man elsker. Ord er makt. Hvordan vi omtaler hverandre, har betydning for hvordan vi ser på hverandre og oss selv, sier hun videre.

Målet med filmene er å gi skeiv ungdom med flerspråklig bakgrunn ord til å snakke om egen identitet på morsmålet sitt, som somali eller arabisk, uten at det oppleves som nedlatende og skamfullt.

Filmene er laget i samarbeid med Skeiv Verden, etter tilbakemeldinger om at mange i minoritetsmiljøer ikke finner nøytrale eller positive begreper for å beskrive LHBT (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) – særlig på arabisk og somali.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This