0
(0)

En 32 år gammel mann fra Rogaland risikerer forvaring etter å ha forgrepet seg på en 13 år gammel jente via internett. Den tiltalte erkjenner straffskyld.

Ifølge tiltalen skal 32-åringen, via den sosiale medieplattformen Discord, forledet den 13 år gamle jenta, som er bosatt i USA, til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv mens han så henne på videochat. Han skal også ha fått video og bilder av handlingene tilsendt på et senere tidspunkt, skriver Stavanger Aftenblad.

Den tiltalte er flere ganger tidligere dømt for lignende forhold.

I forbindelse med pågripelsen av mannen ble det også gjennomført en ransaking hjemme hos ham. Da fant politiet blant annet overgrepsbilder og -filmer, samt filer.

Strafferammen for grov voldtekt av barn under 14 år er 21 års fengsel. I tiltalen har imidlertid Statsadvokat Birgitte Budal Løvlund tatt forbehold om påstand om forvaring.

– Det tas forbehold om forvaring på grunn av risikoen for nye overgrep, sier hun.

Siden pågripelsen har 32-åringen sittet varetektsfengslet.

– Min klient erkjenner straffskyld etter tiltalen, og ser fram til at saken skal bli avsluttet etter hovedforhandling i januar, sier mannens forsvarer, Eirik Helland, til avisa.

32-åringen er i tillegg tiltalt for å ha vært i befatning med overgrepsmateriale. Ifølge tiltalen skal 32-åringen også ha delt overgrepsfiler med andre, og deltatt i minst fire chatter i sosiale medier som handlet om seksuelle overgrep mot barn.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This