5
(4)

Nå er det mange som planlegger ferie, og til den hører ofte feriesex. Dagens tips handler om hvordan man kan planlegge for god sex i ferien.

Mange kjenner på store forventninger til hvordan ferien skal bli og ser for seg maratonsex på et romantisk hotellrom med en uthvilt og kåt partner. Men så kommer man slitne og svette til hotellet, veggen inn til naborommet er papirtynn, man har “glemt” at barna skal sove på samme rom, og rommet viser seg å være på størrelse med et gjennomsnittlig bøttekott. Hva nå?

Har dere barn? Vi anbefaler å planlegge slik at dere har litt tumleplass hvis det er innenfor budsjett. Reis gjerne sammen med venner slik at dere kan passe hverandres barn og får litt egentid, eller lever barna i «Bbamseklubben» og bli på hotellrommet. Kanskje er barna store nok til å bo på eget rom? Vurder også en kjærestetur uten barn hvor dere kan fokusere kun på hva dere ønsker å gjøre.

Ro ned forventningene. Det er ikke rart om man blir inspirert når man kommer fram til der man skal bo, eller har begynt campingturen og ferien endelig er i gang. Likevel kan det være lurt å bruke litt tid på å slappe av og sjekke om dere er på samme bølgelengde. Kanskje er det greit å få seg en god natts søvn først. Snakk gjerne på forhånd om hvordan dere vil ha det og hva dere forventer.

Forholdet og livet ellers tar ikke pause bare fordi det er ferie. Noen ser for seg at alle utfordringer skal legges igjen hjemme når man har ferie, særlig hvis man reiser bort, men konflikter har en tendens til å snike seg med likevel. Det arbeidet dere legger ned i god kommunikasjon, konfliktløsning, å bekrefte hverandre og prioritere forholdet vil bli tydelig i ferien, både på godt og vondt. Hvis dere har utfordringer så må disse tas på alvor, helst før ferien.

Ikke legg for mange planer. Det blir lite tid til sex hvis man skal tidlig opp, være i aktivitet hele dagen, og kommer slitne tilbake. Husk å sette av tid til å bare være sammen. Blir det ikke sex likevel, så har dere kanskje lagt fundamentet for mer når dere kommer hjem igjen. Avslapning og tid sammen er viktig uansett.

Gi hverandre alenetid hvis det er ønsket. For mange blir det et sjokk å skulle tilbringe tiden sammen uten avbrekk i en periode. Man er vant til å kunne ha litt alenetid og møte andre mennesker hver for seg, men plutselig så skal man være sammen hele tiden. Da kan dere avtale å finne på noe hver for dere i visse tidsrom, eller bare ta ekstra hensyn. De nye hotellrommene med glassvegger på badet kan presse fram et forslag om å forlate hotellrommet når partner(e) må på toalettet.

Bruker dere seksuelle hjelpemidler, sexleketøy eller glidemiddel så ta det med på ferie. Glidemiddel og kondomer er lett å få ta i de fleste steder, men det er lurt å være sikker på at man har nok.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This