5
(6)

Swinging forklares ofte som partnerbytte, men det inneholder mer enn det. Dagens tips er å vurdere om swinging kan være noe for deg eller dere.

Polyamori og swinging har noe overlapp i og med at begge deler handler om etisk ikke-monogami, men ikke alle swingere regner seg som polyamorøse.

Etisk ikke-monogami handler om det å kunne gå utenfor den monogame boksen hvor man kun har en romantisk og seksuell partner. Det gjør man på en etisk måte med alles samtykke, åpenhet og god kommunikasjon.

Noen par eller flerrelasjoner drar på fester eller til klubber hvor det er mulighet for å finne nye partnere. Noen finner potensielle partnere på nettet, andre på klubber og fester, eller gjennom swingersmiljøet når man blir kjent med nye mennesker. Klubber og organiserte miljø har ofte husregler som må følges når det gjelder hvordan man kontakter andre medlemmer, at man ikke kan være overstadig beruset, påkledning, og så videre.

Kvelden starter gjerne med et godt måltid og kanskje litt vin, og folk har mulighet til å bli kjent. Det er vanlig at man snakker om alt, helt fra hverdagslige ting til hva man liker seksuelt. Finner man tonen med noen, så er det lurt å ta initiativ til lek. Er man heldig, så kan kvelden avsluttes med å ha sex, enten med din partner foran andre, med å bytte partner, eller alle sammen.

Swingere praktiserer sin lek på ulike måter. Noen finner et annet par man er gjensidig tiltrukket av og har sex med hverandres partnere. Dette kan skje i samme seng, i samme rom, eller hver for seg. Andre inviterer en annen person inn i sin lek, eller har sex hver for seg. De aller fleste snakker grundig sammen om grenser og ønsker. Det er forebyggende for å unngå problemer. Snakk gjerne om hva dere frykter, hva dere håper at skal skje, og hvordan dere vil gjøre ting rent praktisk. Skal dere bruke beskyttelse? Vil dere kun gjøre partnerbytte, eller utelukkende inkludere en person til inn i en trekant? Avtal gjerne et tegn for å bekrefte hverandre og deres relasjon, og et annet for å stoppe handlingen hvis noe føles feil.

Noen kjenner på sjalusi, men håndterer den sammen med partner og andre, eller bruker den som brensel for mer lidenskap. Det kan være svært opphissende å se sin partner sammen med noen andre. Ikke bare får noen glede av å se at personen du valgte og deler livet med blir attrådd av noen andre, men en får se hen nyte utenfra og kan bli opphisset av det. Det å utforske andre mennesker seksuelt sammen med sin partner kan gi en veldig god kombinasjon av trygghet og spenning. Man blir beundret både av sin partner, og av andre, og lærer kanskje noe nytt og positivt om forholdet.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 6

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This