5
(7)

Aftercare er det å vise omsorg for, eller å sjekke inn med partner(e) etter at man har hatt sex.

Det kommer opprinnelig fra BDSM hvor det er svært viktig å trygge hverandre etter å for eksempel ha ydmyket noen med samtykke.

Da er det fint å sette av tid etterpå til å trygge hverandre på at det var en positiv opplevelse og at man er likeverdige og ikke mente det man sa i rollespillet.

Vi er alle sårbare i ulik grad når vi har sex, og vi vil derfor oppfordre til å sette av tid til aftercare uansett hva slags sex man har. Det er lurt å diskutere på forhånd hva slags oppfølging man ønsker etter sex. Vil du for eksempel bli holdt, å få høre at partneren syns du er vakker, drikke litt vann, sove eller gå hjem og slappe av? Noen ønsker mye aftercare, andre lite eller ingen ting, men det er uansett lurt å be om det man liker.

Etter et engangsopplegg så kan noen begynne å lure på hva den/de andre egentlig synes om det som skjedde.

Syns hen at jeg var billig? Syns hen at det ble feil? Da kan det være en stor lettelse å få litt aftercare i form av en sms eller en telefon dagen etter hvor man uttrykker at man satte pris på sexen. Det betyr ikke at man forplikter seg til å ha langvarig kontakt, eller å møtes igjen hvis ikke det er ønsket av alle parter.

Aftercare er ikke bare for engangsopplegg. Noen liker også å snakke igjennom hva som var best, eller hva som kunne vært bedre med jevne mellomrom.

Det er lurt å forberede partner på det og velge et tidspunkt hvor de føler seg avslappet og modne for slike tilbakemeldinger før man gjør det.

Klarer man å snakke åpent og ærlig om hva som var bra, så er det store sjanser for at det blir enda bedre neste gang.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 7

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This