5
(2)

Det å ha en eller flere funksjonsnedsettelser gir noen utfordringer når man leter etter partner, men det kan også være et ganske fint drittsekkfilter. Her får du noen tips til nettdating når du har en funksjonshemming.

 Vi har alle forskjellige kropper, og ca. 15 prosent av oss har nedsatt funksjonsevne. Noen funksjonsnedsettelser er synlige, andre ikke. Stort sett alle som skal teste nettdating lurer på hvor mye man skal fortelle om seg selv og hvilke bilder man bør bruke, men det kan føles ekstra viktig når man har nedsatt funksjonsevne.

Hvis du har en synlig funksjonsnedsettelse, så kan du vurdere om du vil ta den med på bilder eller nevne den i profilteksten. Kjenn på magefølelsen og gå for de bildene av deg selv som du liker best. Er du rullestolbruker så kan du for eksempel ha et første bilde uten stolen i fokus, men legge bilder hvor den er med inne i galleriet. Å ha et bilde som viser funksjonsnedsettelsen lett synlig gjør at man får færre meldinger, men det øker sjansen for at de som tar kontakt vil akseptere deg slik som du er.

Hvis du har en usynlig funksjonsnedsettelse må du vurdere når det er best å fortelle om det. Noen velger å ha det med i profilteksten, og andre venter til det er nødvendig å si noe. Du kan vurdere reaksjonene du får og endre profiltekst eller bilder så mange ganger du vil.

Hvis du vil at folk skal bli kjent med personligheten din før du forteller om funksjonsnedsettelsen så kan du velge å ha bilder hvor den ikke synes og ikke skrive noe om den. Hvis funksjonshemmingen blir synlig ved et første møte, så er det lurt å nevne den før dere møtes. Selv om det å være funksjonsvariert ikke må definere oss på noen måte, så kan den man møter fort føle seg litt lurt hvis det virker som om man har holdt det skjult lenge.

Det å vise eller skrive at man har en normbrytende kropp gjør at noen vil stille dumme spørsmål, men husk at det er opp til deg hva du vil svare på. Ikke ha dårlig samvittighet for å blokkere mennesker du ikke vil bruke tid på. Mange funksjonsvarierte har et aktivt sexliv og partner(e), så ikke la deg avskrekke av andres fordommer.

De av oss som har normative kropper tenker ofte ikke på hvordan bevegelseshemminger eller annet påvirker hverdagen. Husk derfor å nevne det hvis det er noe du ikke kan spise eller drikke, eller dere må finne et sted å møtes uten trappeinngang. Da kan dere konsentrere dere om hverandre i stedet for å måtte bytte cafe.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This