5
(2)

Mandag til fredag denne uken handler Dagens Tips om nett-dating!

Når du er klar for å åpne deg for nye relasjoner så kan en dating-app være et godt valg. Det er den mest vanlige måten å møte en ny partner på. Når du skal bli kjent med nye mennesker er det nyttig å være litt forberedt.

Når du skal laste ned en eller flere apper er det lurt å tenke litt på hva målet ditt er. Hvis du er åpen for både dating og uforpliktende sex, så kan det være strategisk å søke etter ulike ting i forskjellige apper.

Vi presenterer gjerne oss selv på ulike måter, og kommuniserer annerledes alt ettersom hva vi søker.

Vær tydelig og ærlig på hva du søker

Hvis du skriver i din profil hva du ønsker deg, så blir det lettere å luke unna alle de som ikke er på utkikk etter det samme og konsentrere seg om de som er det.

Hvis noen ikke har lest profilen din, eller tar kontakt av helt feil grunner, så er det i hvert fall ikke din feil.

Skriver du at du søker mange ting, så kan det være mer utfordrende å finne de seriøse svarene. I tillegg kan det føles frustrerende å hele tiden bytte måte å kommunisere på.

Vær forberedt på å bli avvist eller ghostet. Det er heller ikke uvanlig at noen bruker datingapper som en måte å få bekreftelse på, uten å tenke på at det er skuffende for mange å få en match uten at det blir noen videre kontakt.

Noen er også ufine, og mange sier at de etter en tid gir opp datingapper på grunn av negative tilbakemeldinger, få matcher eller å bli ghostet gjentatte ganger.

Det er lov å bli frustrert

Ha gjerne en plan for hva du skal gjøre hvis du opplever noe negativt. Snakk med noen som bekrefter deg, finn på noe hyggelig, gjør noe som gir deg mestringsfølelse, eller legg bort appen en stund.

Husk at hva folk sier om deg ut fra et lite inntrykk sier mer dem enn om deg. Det er lov å bli frustrert eller lei seg, men prøv å ta vare på positive tilbakemeldinger i stedet for de negative.

Få for eksempel vennene dine til å skrive ned noen positive ord om deg, og se på den listen hvis du føler deg nedfor, eller finn på noe hyggelig sammen med noen du kjenner.

Vær kreativ, by på deg selv

Mennesker som er konvensjonelt attraktive og passer inn i skjønnhetsidealene får flere matcher og meldinger enn andre, særlig på bildebaserte apper. Det betyr ikke at det er håpløst for alle andre, men det gjør at man kan vurdere å være mer kreativ i hva man skriver om seg selv, og hva slags bilder man bruker. Bruk gjerne humor, interesser du har, eller annet for å fange interessen.

Alle bør tenke litt over at vi er tilbøyelige til å tillegge vakre mennesker mer positive egenskaper enn andre og prøve å ikke dømme andre ut fra utseendet. Føler du at det å bruke en datingapp begynner å tære på selvbildet, så er det lurt å ta en pause, bytte app eller gå over til andre typer dating.

Den som intet våger, intet vinner

Det er vondt å bli avvist eller å ikke få noen oppmerksomhet, men man må ta sjansen på å kunne bli avvist for å finne en partner.

Mange prøver å ha en følelsesmessig avstand til datingen for ikke å bli så skuffet hvis det ikke blir klaff, men dette forhindrer at man får kontakt i utgangspunktet. Kunsten er å styre forventningene, å være tålmodig, og å ha et trygt nettverk som man kan støtte seg på.

Alle tipsene vil etterhvert dukke opp på Dagens Tips.

 

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This