5
(1)

Hvordan kommunikasjonen skal foregå når man nettdater vil være ulikt fra person til person, men det finnes noen ting vi generelt kan anbefale eller advare mot.

Om bilder

Ikke “lik” alle bildene til noen du er interessert i. Det er ment som et kompliment, men blir tolket som svært pågående. Det holder å like et eller to, og så sende av gårde en melding. Hvis du liker alle bildene og venter på at den andre skal sende en melding, så er ikke sjansene så store for å få svar. Noen oppfatter dette som litt passivt eller feigt.

Ikke send nakenbilder uten samtykke. Har du fått et tydelig ja fra noen som er over 18 år, så kan du sende, men hvis ikke så må du la være.

Hvis noen spør deg om å sende bilder av deg selv, så må du avgjøre om du tenker at dette er en trygg person å sende til, og om dette er noe du har lyst til.

Hvis noen skulle misbruke noen av dine bilder, så er det selvsagt aldri din skyld. De fleste har heldigvis gode intensjoner. Det kan være gode grunner til å være anonym på nett, men når man har begynt å bli kjent med noen på nett er det naturlig at de før eller senere lurer på hvordan du ser ut.

Hvem skal sende første melding?

Noen tenker kanskje at det er mannen i et heterofilt par som skal sende første melding, men det er slett ikke nødvendig.

Individuelle preferanser vil selvsagt spille inn, men det er fritt fram for alle å ta den første kontakten. Særlig menn som søker kvinner sier ofte at de får få meldinger, så ikke nøl hvis du ser noen du kunne tenke deg å bli bedre kjent med. Det kan føles skummelt å kanskje ikke få svar eller å få et nei, men da har du i alle fall prøvd og får vite om vedkommende er interessert.

Ikke send meldinger til stort sett alt av profiler og velg ut hvem du vil fortsette å snakke med hvis eller når du får svar. Det er selvsagt frustrerende hvis man har skrevet fine og gjennomtenkte meldinger og aldri får svar, men løsningen er ikke å teppebombe hele appen med meldinger. De fleste setter pris på å få en melding som viser at du har lest profilen deres.

Ikke kast bort tiden på å forsøke å overbevise noen som har sagt nei. Uansett hvor perfekt du måtte mene at vedkommende er for deg, så er de i sin fulle rett til å si nei. Ikke spar på “drømmeprofiler” som du gjerne skulle hatt sjans hos. Har du prøvd deg og fått avslag (eller ikke noe svar), så bør du gå videre.

Ikke dra på date fordi du synes synd på noen, eller ha sympatisex. Det vil bare gjøre at de tenker at du er oppriktig interessert og kanskje føler seg lurt. Da er det bedre å gi et høflig avslag.

Husk at det er mennesker med følelser du snakker med. Det er lett å bli blendet av bilder og nick som flimrer forbi og tenke at det man gjør ikke får virkelige konsekvenser, men det gjør det.

Man er selvsagt ikke forpliktet til å svare på meldinger, eller å holde kontakt, men det anbefales å sende en melding hvis du ikke ønsker å fortsette relasjonen.

Du trenge ikke å oppgi en grunn. Det kan være nok å skrive “Av ulike årsaker velger jeg å ikke fortsette samtalen med deg. Lykke til videre.” eller noe du selv finner på.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This