5
(2)

Mandag til fredag denne uken handler Dagens Tips om nett-dating.

Mange av oss blir litt nervøse når vi skal registrere oss på en ny datingapp. Vil noen like meg? Hva vil andre synes om dette bildet? Det er en naturlig reaksjon, men husk at du leter etter noen som skal like deg slik du er, og da er det viktig å vise akkurat det.

Velg et klart bilde i så høy oppløsning som du kan. De fleste sider har begrensninger på hvor stor bildefilen kan være, men kornete eller uklare bilder bør unngås.

Hvis deg slik du er

Bildet bør være nytt og vise deg slik du er. Å sminke eller å pynte seg er selvsagt ok (særlig hvis det er noe du liker å gjøre), men du bør unngå å bruke filter.

Filter kan gjøre at vi føler oss bedre med det samme, men dårligere på sikt. Kanskje tenker du med en gang at dette ble et veldig fint bilde, men etter hvert kan man begynne å lure på om folk ville sveipet til høyre hvis du ikke hadde brukt filter, eller hvordan de vil reagere hvis de faktisk møter deg. Da er det bedre å unngå tvilen.

Hvis du er opptatt av personvern kan det være lurt å ta noen bilder spesifikt til datingprofiler. Det er ikke så utbredt å gjøre omvendte bildesøk, men en kan lagre bilder fra datingprofiler og finne ut hvor ellers det er postet.

Ta bilder spesielt for appen

Hvis du ønsker å være helt eller delvis anonym så bør en ikke kunne søke etter bildet og finne det andre steder på internett. På den andre siden så er det noen som gjør et slik bildesøk for å forsikre seg om at du er den du sier at du er, men dette kan man finne ut ved å bli kjent også.

Det finnes noen kjente bildeklisjeer. For eksempel finnes det mange artikler om menn som poserer med fisk, kvinner som lager trutmunn og bilder tatt på treningsstudio eller på fjelltopper, men ikke la deg skremme av de som ikke liker slike bilder.

Forskning viser for eksempel at menn som hadde med en katt på bildet ble sett på som mindre attraktive av flertallet, men hvis du har katt så er du sannsynligvis mest interessert i andre mennesker som liker katter, og da kan det være like greit å sortere ut de andre fra starten av. De som liker katter får vite at dere har noe til felles, og det vil være en hyggelig samtalestarter.

La bildene si noe om deg

Tenk på om aktivitetene du gjør på bildene sier noe om deg, eller er representative for hva du liker å gjøre. Jeg ville ikke lagt ut bilder fra en fjelltopp hvis du hater å gå tur, men bildene må ikke være av noe du gjør hele tiden.

Bildet må være nytt. Mange bruker dessverre gamle bilder hvor de følte seg spesielt bra (eller ikke så dårlig), men det er viktig å være ærlig med både seg selv og andre. Du leter etter noen som skal like og kanskje til og med elske deg slik du er.

Tenk på hvordan du ville følt det hvis den som møtte opp ikke lignet på bildet sitt i det hele tatt. Du ville sannsynligvis ikke blitt glad. Spør gjerne en venn om å hjelpe deg å velge bilde. Da vil du forhåpentligvis få litt positiv feedback på kjøpet.

Dropp gamle bilder!

Unngå å velg et gammelt bilde og tenke at du skal komme tilbake til slik du så ut da, før dere møtes. Hvis utseendet ditt forandrer seg, så er det bedre å ta et nytt bilde og legge ut etterpå.

Ikke ha med andre mennesker på bildet, spesielt hvis det er bare ett bilde du kan legge ut. Hvis du kan ha flere bilder kan det være fint å ha et gruppebilde med venner, men da bør de andre på bildet samtykke til at det blir brukt. Hvis du har bare ett bilde kan det bli tvil om hvem som er deg, eller hva disse andre menneskene betyr for deg siden du har dem på bildet. Unngå særlig bilder av barn, eller ekser. Det er flott å ha barn, men de bør ikke inkluderes i en ny partners liv før dere har blitt kjent.

Det er bra å bruke humor. Et eksempel på dette er en kvinne som ble lei av alle bildene av menn med fisk, så hun tok bilder hvor hun holder sexlekeøyene sine slik som menn poserer med fangsten sin.  Bare husk at folk har ulik humor, så det kan være greit å unngå veldig kontroversielle tema.

Et bilde hvor du smiler og ser glad ut er alltid en fordel. Mange liker bilder hvor en er i aktivitet, men det viktigste er at folk skal få lyst til å bli bedre kjent med deg.

PS! Ha bilder på profilen din. Profiler uten bilder blir oppfattet som useriøse, og ingen tror på at «jeg har ingen bilder på telefonen akkurat nå». Du er på en app som krever en smarttelefon, og alle smarttelefoner har kamera…

Du finner alle tipsene om nett-dating på Dagens Tips!

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This