5
(1)

De ulike sjekkeappene og nettsidene har ulike formater, så hvordan man skriver en fengende profiltekst kommer litt an på hvilken du bruker og hva du søker.

Noen apper slik som Grindr har nærmest utviklet egne språk for å formidle hva man tilbyr og ønsker med få bokstaver, men ikke la deg skremme av det. Det er praktisk når man har lært det.

I mellomtiden så kan du google deg fram til hva ulike ord og forkortelser betyr, og selv skrive det du ønsker med de ordene som passer deg.

Surf litt rundt før du skriver noe

Det kan være lurt å surfe litt rundt og se hva andre skriver før du selv lander på en tekst. Ikke for at du skal kopiere det andre skriver, men det kan gi et hint om det er vanlig å skrive mye eller lite, og om det er noen tema som går igjen.

Husk at teksten som regel kan redigeres så mange ganger du ønsker, så du kan teste ulike profiltekster og se hva slags respons du får.

En god tommelfingerregel er at teksten bør gjøre andre nysgjerrige på å få vite mer og gi dem lyst til å ta kontakt. Unngå å skrive “Ta kontakt hvis det er noe du lurer på” eller “Jeg syns det er vanskelig å skrive slike tekster”.

De fleste synes profiltekster er vanskelige

Stort sett alle syns det er vanskelig å skrive profiltekster, og det er ikke så lett å komme på noe å spørre om (eller fristende å gjøre det) hvis man møter en tom profil.

Uansett hvilken plattform du er på så bør du unngå å ramse opp alt for mye som du ikke vil ha, å skrive negative ting om deg selv, å klage, eller å utlevere andre (for eksempel ekser). Det kan skremme bort mange som ellers ville vært interessert. Tenk på hva du selv heller ville lest; “Jeg ble nettopp ufrivillig singel etter et langt forhold, og er ensom” eller “Verdens beste armkrok er ledig for den rette”?

Er du på en plattform med mye fokus på bilder og lite plass til å skrive så må du prioritere. Hva er det viktigste for deg å formidle? Er det hva du søker, eller et eller flere fakta om deg selv? Du kan også stille spørsmål for å gjøre det lett å ta kontakt. For eksempel hvilke tre band ville du booket til å spille bakgårdskonsert hos deg hvis du hadde masse penger, hvordan ser drømmeferien din ut, eller hva er fem ting du ikke klarer deg uten? Så er samtalen i gang, og man kan bli kjent.

Husk å oppdatere teksten

Er du på en plattform med mye plass til å skrive, så anbefales det å skrive mer enn et par setninger. Du kan skrive noe om hva du søker, hvorfor de som leser bør kontakte akkurat deg, og/eller bruke humor. Har du en hobby du gjerne vil dele med noen, en drøm du vil oppfylle, eller en unik egenskap som du tror den rette vil sette pris på? Nå er tiden for å fortelle om det. Her kan det også være lurt å stille et spørsmål som gjør det lettere for andre å sende den første meldingen. Du kan for eksempel komme med tre morsomme påstander om deg selv og la folk gjette hvilken som ikke er sann.

Oppdater profilen med jevne mellomrom. Hvis det er en del av profilen som oppdateres automatisk så er det viktig at det som står der og i teksten du har skrevet stemmer overens. Hvis det står øverst at du er 42 år og i profilteksten at du er 39, så kan det fort virke som om du lyver på alderen eller ikke har vært innom på tre år, mens du egentlig bare har glemt å se igjennom teksten.

Mange er redde for å skrive ting om seg selv som andre kanskje ikke vil like, men det er lurt å være ærlig. Det er viktigere å få svar fra de som liker deg for den du er, enn å få mange svar som ikke blir til noe.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This