4.7
(3)

Dagens tips handler om hvordan man lykkes på en første date.

Hvis dere har møtt hverandre på nett er den første daten kanskje første gang dere møtes. Da er det forståelig at en kan være nervøs, men husk at dere bare er der for å ha det hyggelig og bli bedre kjent.

Det viktigste er å møte opp.

Det er dessverre mange som avlyser stevnemøter eller andre avtaler med noen de har møtt på nett. Kanskje er de nervøse, eller bare ville se om den andre ville si ja til å møtes. Uansett årsak så er det irriterende, særlig hvis det skjer på kort varsel. Selvsagt finnes det gode grunner til å måtte avlyse, men ikke bli overrasket hvis du ikke får en sjanse til.

Vær presis.

Møt gjerne opp akkurat til avtalt tid eller fem minutter før. Det er uhøflig å komme for seint, og det er risiko for å rekke å bli mer nervøs hvis man er der alt for tidlig.

Ikke unnskyld deg for mye.

Det er lett å begynne å snakke nedsettende om seg selv, antrekket sitt eller noe annet hvis man føler seg usikker og er redd for å bli avvist. Men ikke snakk ned deg selv, finn heller noe hyggelig å si om den du har møtt. Komplimenter er stort sett alltid populært.

Ikke snakk uoppfordret om ekser.

For noen er det helt naturlig å snakke om tidligere forhold på første stevnemøte, men for andre er det helt uaktuelt. Hvis du får lyst til å nevne noe om et tidligere forhold eller å spørre om deres, så er det klokt å vente til et senere møte, eller i hvert fall spørre om tillatelse først.

Lytt.

Når du stiller et spørsmål – lytt på svaret. Ikke bare tenk på hva du skal si etterpå, ikke avbryt. Still gjerne oppfølgingsspørsmål som viser at du har fått med deg hva hen snakket om. Alle liker å bli lyttet til. Det bør være toveiskommunikasjon på en date. Det er ikke et jobbintervju eller et forhør, og selv om du kanskje er nysgjerrig på om denne personen har alle egenskapene du ønsker, så ta deg tid til å bli kjent og snakk om deg selv også.

Kle deg pent, men ikke stivt.

Velg noe som du føler deg vel i og som du syns viser deg fra din beste side. Hva som er moderne eller forventet av noen med ditt kjønn er ikke viktig. Velg gjerne noe fargerikt, for eksempel noe rødt. Da blir du lagt merke til, og kvinner som går i rødt blir gjerne tolket som vakrere og mer selvsikre. Det viktigste er at du liker det, og at det passer til anledningen. Skal dere gå fjelltur så dropp de høye hælene.

Les den du er sammen med.

Tenkte du når du dro på date at dere kom til å ende opp i seng sammen, men hen virker stresset eller fjern? Da er det kanskje ikke riktig dag. Det er lov å spørre om det man ønsker seg (for eksempel et kyss), men ikke mas. Det å vise at en forstår samtykke er flott og bygger tillit.

Tilby deg gjerne å betale (uavhengig av kjønn) men vær forberedt på å dele regningen.

Fortell viktige ting om deg selv.

Nå har du muligheten til å fortelle den morsomme historien som alle vennene dine har hørt ørten ganger til en ny person. I tillegg til det så er det flott å si noe om hvem du er. Du deler ikke mer enn du ønsker selv, men kanskje er det noe de har spurt om i chat som du ikke ville skrive der og da, eller det er noe du mener alle potensielle partnere burde vite

Husk å slappe av og kose deg.

Man er mer tiltrekkende når man smiler og har det gøy, og dere er der for å nyte hverandres selskap. Er du begeistret for utsikten, overrasket over hvor godt du likte maten, så si det gjerne. Kanskje er dette starten på noe vakkert, men uansett er også viktig å være tilstede og ta inn inntrykkene der og da.

Kortversjon nettikette

Ikke gjør dette:

 • Ikke start en samtale eller en relasjon og bare forsvinn (ghosting).
 • Ikke send nakenbilder uten samtykke.
 • Ikke bruk dating-apper som et mobilspill hvor du samler likes.
 • Ikke spør om masse personlig informasjon for tidlig.
 • Ikke vær rasist, mobber eller trakasserer.
 • Ikke skryt av antall likes eller snakk om andre du har møtt via appene uten samtykke.
 • Ikke overlat ansvaret for å holde samtalen i gang til den andre.
 • Ikke driv med catfishing.
 • Ikke send melding til folk som befinner seg svært langt unna.

Gjør dette:

 • Bruk nye bilder av deg selv uten for mye filter.
 • Vær ærlig om hva du søker.
 • Begrens hvor mange du snakker med om gangen slik at du gir dem en ordentlig sjanse og ikke går i surr.
 • Del i ditt eget tempo. Du har ingen plikt til å svare på alle spørsmål du får.
 • Avklar grenser og forventninger tidlig.
 • Fortsett samtalen hvis du flytter den over til en ny plattform. (Ikke bare samle på telefonnummer.)
 • Avvis på en høflig og respektfull måte.
 • Vær nysgjerrig, men ikke invaderende.
 • Vær åpen og gi av deg selv.
 • Slutt å lete når du har funnet det du søker.

Har du synspunkter eller innspill til vår artikkelserie om nett-dating, så hører vi gjerne fra deg. Send inn dine innspill via denne linken.

 

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

4.7 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This