5
(1)

Mandag til fredag denne uken handler Dagens Tips om nett-dating!

Nettdating kan være spennende og givende, men også avhengighetsskapende.

Ikke som i en fysisk avhengighet, men det å føle seg sett, få positive tilbakemeldinger og å jage eller bli jaktet på, kan etterlate et savn hvis du slutter med det.

Mennesker trenger relasjoner til andre, og vi liker alle å få positiv oppmerksomhet og at noen er nysgjerrige på oss.

Når vi er i en relasjon så vil følelsen av spenning bli mindre og kanskje helt borte etter hvert. Man tar det gjerne som en selvfølge at partneren liker en, glemmer å bekrefte hverandre, og hverdagen tar over.

For utroskap eller bekreftelse

Noen velger da å lage en datingprofil, enten for å være utro, eller bare for å føle seg attraktiv igjen. Hvis man er i et polyforhold hvor det er tillatt å ha flere partnere så kan dette være helt i orden, alt ettersom hva slags avtale man har seg imellom. Men hvis man er i et monogamt forhold så vil det sannsynligvis ødelegge tilliten dere har til hverandre.

Noen vil regne det å flørte med andre som utroskap, eller bli redde for å bli forlatt hvis de oppdager at kjæresten har lastet ned en datingprofil.

Hvis det å lage en datingprofil ikke er innenfor i deres forhold, så er det bedre å jobbe med den relasjonen en har, eller å bryte ut. Det er også dårlig gjort mot de man møter gjennom sjekke-appen hvis man ikke sier at man er i et forhold, eller at man bare bruker andre mennesker for å få bekreftelse på at man fortsatt har draget.

Husk dagliglivet utenfor appen

Når en har begynt å bruke en app er det lett å bli helt oppslukt av alle profiler, funksjoner og sveiping. Plutselig glemmer man å flørte og bli kjent med potensielle partnere som man møter i dagliglivet. Ikke glem alle som ikke finnes inni mobilen, men fortsett å legg merke til mulighetene som finnes rundt deg.

Når du har funnet det du søker så bør du slutte å bruke appen. Du må selv bestemme når det er. Kanskje når du har vært på date og planlegger en date til, når du er i et forhold, eller når/hvis dere avtaler å være trofaste.

Tenk gjerne på hva som skal til før du legger bort appen før du begynner å bruke den, og vurder fortløpende. Det er ikke uvanlig å date flere på en gang, men det å hele tiden fortsette å lese profiler kan gjøre det vanskeligere å forplikte seg til en person.

Det er lett å bli blendet av alle mulighetene som finnes, og glemme at den perfekte partner ikke finnes. En må bestemme seg for noen som man vil satse på, og jobbe med relasjonen. Det er vanskelig hvis man hele tiden har et «bein ut døra» i form av en aktiv datingprofil.

Alle tipsene vil etterhvert dukke opp på Dagens Tips.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This