5
(2)

Mandag til fredag denne uken handler Dagens Tips om nett-dating. 

Hvordan kan man øke sjansene for å finne et forhold via nettdating?

Først og fremst er det viktig å prioritere det som er viktig for deg og være åpen om hva dette er.

Vær tydelig

Hvis du ønsker å finne en livspartner, vær tydelig på det i profilen din, og i kommunikasjonen med potensielle partnere.

Du skal og bør ikke sende en virtuell forlovelsesring i første melding, men unngå å bruke for mye tid på mennesker som ikke er på utkikk etter det samme. Du har ingen plikt til å høre på eller vurdere noen. Spesielt noen som tydelig ikke er det du leter etter.

Når du prioriterer så kan det være lurt å spørre noen som kjenner deg godt om hjelp.

Vi har ikke alltid et så klart bilde av hva det er vi trenger, og det å se på tidligere erfaringer eller å se for seg framtiden sammen med noen andre kan være nyttig.

Revurder prioriteringene med jevne mellomrom. Kanskje ser du for deg at en potensiell partner ha samme hobby som deg, men så minner vennen din deg på at du egentlig ikke driver så mye med det lenger.

Vær ærlig

Vær ærlig med deg selv om hvem du er og hva du har å tilby.

Ikke presenter en drømmeversjon av deg selv, men vis hvem du faktisk er. Stort sett alle underdriver de negative sidene sine litt når de skal bli kjent med en ny person, men en må snakke sant for å kunne nærme seg hverandre med realistiske forventninger.

Like barn leker best. Spør gjerne om mulige partneres verdier, om dere har samme mål i livet og om hverdagen deres. Forelskelse gjør oss øre og blinde for potensielle fallgruver. Dere må ikke være helt like, men hvis man er på samme sted i livet og ønsker mye av det samme så er det en stor fordel.

Vær praktisk

Finn noen i nærheten. Avstandsforhold kan fungere, og det finnes mennesker som har flyttet langt for å bli sammen med sin partner som de møtte på nett, men de er unntaket.

Det er en stor fordel å bo i nærheten av hverandre slik at man kan møtes og bli kjent uten å måtte for eksempel bo hos hverandre med en gang. Det er mange som glemmer å se på bosted, og like mange som blir litt frustrerte av å få meldinger fra folk som bor så langt unna at det ikke er realistisk å møtes. (Dette rådet må selvsagt tas med en klype salt hvis man bor et sted med lite folk)

Når du har funnet noen som du liker så avtal gjerne et møte ganske raskt. Det må føles riktig for dere, men det er en stor fordel å møtes ansikt til ansikt og få avklart kjemien tidlig. Så slipper man å kaste bort tid.

Man blir fort fanget i «the sunk cost fallacy» hvor man tenker at fordi man har brukt mye tid på forholdet, så må det være verdt noe, eller at med bare litt mer tid, så vil det ordne seg.

Hvis man har skrevet til hverandre i ukesvis og så møtes og ikke liker hverandre, så kan det føles vanskeligere å avslutte fordi man ikke vil skuffe den andre (eller seg selv) som har brukt så mye tid.

Vær åpen

Det er sant at det kan lønne seg å møtes to ganger for å se om det var nervøsitet eller lignende som gjorde at det ikke ble klaff den første gangen, men ofte så har man en magefølelse etter det første møtet på om dette er en person man vil treffe igjen og se hva som skjer. Det er oftest ikke lurt å forelske seg i noen som en har skrevet med og fantasert om i evigheter. Fallhøyden blir da ganske stor når man møtes.

Vær åpen. Når du begynner å lete etter en partner, så prøv å ha et åpent sinn. Ikke let etter feil eller grunner til at det ikke skal fungere (de dukker som regel opp hvis de er der), men fokuser på de positive tingene og de gode følelsene.

Har du traumer eller lignende fra tidligere forhold, så er det lurt å oppsøke profesjonell hjelp før du åpner deg på nytt.

Når du har funnet en person som du vil utforske et forhold med, så bør du legge bort appen. Du må prioritere og fokusere på relasjonen for at den skal vokse.

Alle tipsene finner du etterhvert samlet på Dagens Tips.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This