5
(2)

Når man er på dater’n kan det være vanskelig å vite når det er greit å legge opp til sex. Dagens tips inneholder med noen råd og forslag om akkurat dette.

Singellivet kan være gøy, men også litt forvirrende. Særlig kvinner blir bombardert med råd om hvor lenge man bør vente før man har sex med en ny person, mens menn opplever press for å ta initiativ til sex så tidlig som mulig. Når skal man egentlig ha sex med en ny partner?

Det korte svaret er «Når dere har lyst».

Kommuniser gjerne om sex uten å legge press på den andre når du føler at det er riktig. Det varierer hva som er rett tidspunkt, men hvis du har lyst og dere er i en situasjon hvor det føles naturlig, så spør gjerne om din potensielle partner også har lyst. Ta et nei for et nei hvis du får det, og husk at et nei til sex ikke er en avvisning av deg som person, eller trenger å være en avslutning på flørten.

Noen påfører skam på mennesker de mener har sex «for tidlig». Dette er en uting, for det er en sak å lage regler for seg selv og når en har lyst til å ha sex, men en har ingen rett til å bestemme det for andre. Hvis en ikke har lyst til å ha sex, så lar man være.

De som påfører skam på de som hadde sex «for raskt» med dem selv og deler mennesker i kategorier som «konemateriale» eller ikke basert på om de hadde sex med dem etter kort tid burde se på hvorfor dette er et ideal for dem. Kanskje henger de fast i gammeldagse kjønnsroller, eller tror på myter om at mennesker som samtykker relativt tidlig til sex oftere er utro? Hvis man ikke ønsker at noen skal ha sex med en, så er det bedre å ikke spørre i utgangspunktet.

Noen har lest eller hørt at man skal vente til den tredje daten med å ha sex med en ny person. Det kan man selvsagt gjøre hvis det føles riktig, men det er ingen fast regel. Det viktige er at man føler seg klar. Det kan skje ved første møte, eller etter lang tid. Det kan være fint å avklare hva slags ønsker eller forventninger man har til relasjonen ganske tidlig, men om man er på utkikk etter et ennattsopplegg eller en livspartner trenger ikke å ha noe å si for når man har sex.

Noen legger mye følelser i å ha sex og trenger en stor grad av trygghet og nærhet for å være intime med noen. Andre tenker at sex er sex og trenger ikke å bli kjent før man får lyst på sex. Ingen av disse tilnærmingene er feil, eller gjør noen mer eller mindre verdt.

Husk at ingen skylder noen sex, og at dersom noen maser om det eller prøver å påføre deg skam for å ha det, så er det deres problem og ikke ditt.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This