5
(1)

«Vi spiser ikke bare for føden, vi spiser for opplevelsen, vi spiser for å gi oss hen til smaker, sammensetninger og syns- og duftinntrykk. Vi elsker, vi spiser, har sex og nyter, ikke bare for slekten, men for livet, for det gode livet, det lange friske livet, som vi alltid kan berike.» Dette er på mange Marina Manuela de Paoli sitt mantra når hun nå tar fatt på oppgaven som vår nye erotiske matblogger!

Marina Manuela de Paoli er den aller nyeste bloggeren her på Seksualitet 24.  Hun er utdannet sexolog, eller spesialist i sexologisk rådgivning som det egentlig heter.  Hun er over gjennomsnittet interessert i mat. Til tross for at hun har en doktorgrad i ernæring ser hun «vårt daglige brød» som noe utover det å tilføre kroppen energi og næringsstoffer.

Marina arvet lidenskapen for kulinariske opplevelser av sin italienske far og ble tidlig i livet gitt gaven å nyte. For henne er det nemlig en stor del av livet – dette med å sanse og nyte! Hun forteller at hun egentlig ikke kan skille mellom erotikk og mat, og hun ser heller ingen grunn til å gjøre det, tvert imot, hun akter å fortsette å nyte begge deler! Ikke bare i dag, men langt opp i livet.

For tiden jobber hun med boken «Sex på Bordet», det er en helt spesiell kokebok der hun prøver å vise sammenhengen mellom mat og sex, og prøver å vekke sansene.  Boken handler om at nytelsen er universell og seksualiteten mangfoldig.

Ja, visst kan sansene opptre hver for seg til fest og til glede, enten festen utspiller seg i sengen eller rundt spisebordet. Men i boken prøver hun å trekke de to sammen for å få leseren å nyte reisen.

Ulike nytelser hånd i hånd

«Jeg vil formidle at nytelse i ulike former går hånd i hånd, la det være deilig sex, eller forførende godmat og en «erotisk» vin,» forteller Marina.

I hvert kapittel introduseres leseren for aspekter av seksualitetens mangfold. God mat kan forføre og kan være en viktig ingrediens i den seksuelle leken. Noen ganger søtt, varsomt og forførende under fullmånens magiske lys: Spis med meg, spis av meg. Andre ganger serveres det ris til sjokoladen i sadomasochistisk iscenesettelse, andre ganger er det rett og slett nakenbaking som står på menyen. Polyamorøse skalldyr, juicy swingers bacalao, fruktbærhet og ekstase, det er sex og mat mot kokepunktet. Gastronomisk eller seksuell utløsning, om da ikke begge deler på en gang?

Sex og mat, mat og sex blir satt sammen til en livsbejaende totalopplevelse, som et musikkstykke akkompagnert av dikt og historier, små erotiske godbiter mellom små- og hovedretter.

Afrodisiaka kan være så mangt. Hvis du spør en italiener hva slags mat som er afrodisiaka blir svaret kontant: Tutti! (norsk: Alt!) Med eller uten afrodisiaka – er det en herlig sanselig opplevelse når man sammen lager mat og forenes over dampende gryter. Mange av rettene i boken mener Marina er så orgastisk gode at de i seg selv blir til et afrodisiakum som kan få hormonene til å bruse.

Det som er felles i nytelsen, både den seksuelle og selv smaksopplevelsen, er at det handler om tilstedeværelse og å bruke ulike sanser. Vi er og skal være sanselige!

«Siden opplevelsen finner veien til oss gjennom øynene, nesen, og munnen klarer jeg kanskje å oppmuntre leseren til å utvide smakssansene?» undrer Marina.

Ikke bare å kaste i seg maten

«Jeg oppfordrer til å finne en måte å spise på der det blir en velsmakende harmoni.  Ikke bare kaste i seg maten, men varsomt kombinere søtt, salt, beskt og surt slik at det blir en velsmakende harmoni.  Smaksopplevelsen kan forsterkes med et øyebind og naken kropp.

På samme måte som i måltidet kan elskoven sanselig bygges opp med varsomme kombinasjoner for din partners seksuelle nytelse.

Marina velger en helt spesiell komposisjon i hver blogg.

«Jeg håper at jeg kan oppmuntre leseren til å nyte av livets goder i alle mulige ulike former.  Jeg håper at bloggen og boken appellerer til alle kjønn og at den gir grobunn til forlystelse mellom seng, kjøkken og en grønn kjøkkenhage eller blomstereng,» frister Marina.

Mens du venter på boken, kan du nå altså nyte (!) smakebiter (!) her på Seksualitet24 i noen uker framover. Første blogg serveres allerede om noen dager. Velkommen tilbake og vel bekomme!

Du kan også lese mer om Marina i vår Fagfolk-katalog, samt at hun også står bak siden Lommesexologen.no.

 

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This