0
(0)

En mann er dømt til seks og et halvt års fengsel for to voldtekter. Den ene av voldtektene var av en mindreårig slektning som ble gravid.

Mannen ble i fjor dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt en kvinne bak et busskur på Lyngbø i Bergen i 2019. Nå er mannen også dømt for en voldtekt som skjedde i 2018, skriver Bergens Tidende.

Den samlede straffen for de to voldtektene er på seks og et halvt års fengsel.

– Hadde rekkefølgen vært motsatt, at dom i første voldtekt kom først, og så kom det en ny dom for en senere voldtekt, hadde den samlede straffen blitt strengere, sier aktor Rudolf Christoffersen til avisen.

Voldtekten i 2018, som skjedde fem måneder før voldtekten bak busskuret, var av en mindreårig jente som er mannens slektning. Under voldtekten truet mannen jenta med kniv. Hun ble gravid og har født et barn.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This