0
(0)

Det finnes noen ganske sta myter om menns seksualitet, og en av dem er at de alltid har lyst på sex.

Det ligger i de kjønnede forventningene vi har til menn at de skal ha lyst på sex hele tiden. Det skaper flere utfordringer, blant annet at det kan føles verre å bli avvist av en mannlig partner, at det føles vanskelig for menn å avslå sex, og at manglende lyst raskt blir sykeliggjort.

Midlertidig

Det er viktig å være klar over at lyst er veldig sammensatt. Hvor mye lyst vi har er individuelt, og mennesker av alle kjønn kan sjelden være kåte. Det varierer også hvor mye vi har lyst på sex i løpet av livet. Stress, utfordringer i forholdet, livskriser, sykdom, og mye mer kan gjøre at en får perioder der en prioriterer annerledes, eller lysten rett og slett uteblir en stund. Ofte så kommer den tilbake av seg selv, men hvis en er bekymret så kan det lønne seg å snakke med en sexolog eller å se på hva årsaken kan være og prøve å gjøre noe med det.

Aseksuell

De av oss som er aseksuelle føler ikke seksuell tiltrekning til noen. Det er flere kvinner enn menn som regner seg som aseksuelle, og noe av grunnen til dette kan være at menn forventes å alltid ha lyst. Da blir det blir mer utfordrende å komme ut som aseksuell mann. Hvis du tror at du kan være aseksuell og føler behov for å snakke om det, så anbefaler vi å ta kontakt med en sexolog. Noen aseksuelle onanerer eller har sex med partner selv om de ikke føler behov for det personlig. Aseksualitet er ikke en sykdom, men en seksuell orientering på lik linje med å være bifil, homofil eller heterofil. Det er ikke uvanlig å ønske å være i et romantisk forhold eller å stifte familie selv om en er aseksuell.

Sykeliggjøring

Det å ikke ha lyst på sex er kun et problem hvis det påvirker deg eller noen andre negativt. Det kan være lurt å snakke med en lege eller lignende hvis lysten på sex forsvinner uventet, fordi det kan være et tegn på sykdom. Men det er bare du som kan avgjøre om det er et problem. Hvis det ikke er noen problematiske, underliggende årsaker, så husk at det ikke er obligatorisk å ha mye lyst. Dersom du har opplevd å miste lysten og gjerne vil ha den tilbake så kan du tenke på hva som gir deg lyst og overskudd og prioritere det. Det er lurt å sette av tid til å onanere eller utforske sammen med partner(e) uten noe press om å måtte gjennomføre et samleie hvis du vil. Å ha sex som gir nytelse med seg selv eller andre gir ofte lyst på mer sex.

Avvisning

For de av oss som har mannlige partnere så er det viktig å huske på at det å bli avvist når en tar initiativ til sex ikke er en avvisning av deg som person. Det er helt normalt å ikke alltid ha lyst på sex, og det er viktig å ikke anta at det er noe galt med deg fordi om du fikk avslag. Et nei fra en mannlig partner skal respekteres like mye som fra en person av et annet kjønn. Du som er mann bør huske at du har like stor rett til å si nei som alle andre.

Les gjerne dette tipset om hvordan gi mer rom til lyst.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This