5
(2)

Mange av oss sender meldinger til seksuelle eller romantiske partnere. Det er en enkel og uformell måte å kommunisere på, men fordi det er en relativt ny måte å kommunisere på så er “reglene” litt uklare, og i stadig endring. Dagens tips handler om meldingsetikette.

Det eneste som er sikkert når det gjelder meldingsetikette er at vi har ulike preferanser og meninger om hvordan det skal eller bør være. Ta derfor disse tipsene med en klype salt og legg til litt sunn fornuft.

Dette bør unngås

Ikke pøs på med meldinger for å overvåke eller kontrollere noen. Å kreve at noen skal sende meldinger for å si hvor de er, eller sammen med hvem er ikke bra. Det er heller ikke ok å kreve å få vite om alle planer som ikke inkluderer deg. Dette kan tyde på at man er sjalu, kontrollerende eller bare veldig usikker. Når dere ikke er sammen- Distraher deg selv med noe du liker å gjøre og gled deg til neste gang dere har planer.

Å kun sende meldinger sent på kvelden. Med mindre du er svært opptatt og mottakeren av meldingene vet dette, så kan det gi inntrykk av at du enten bare melder dem sent på kvelden når du tenker på sex, eller at de er siste prioritet.

Å kreve at noen skal svare på meldinger innen en viss tid, eller å bli sur hvis noen ikke svarer med en gang. Man har aldri krav på at noen skal svare, og det blir ikke mer sannsynlig at de kommer til å gjøre det hvis man er ufin.

Vær forsiktig med emojier. Disse kan tolkes ulikt, og det er derfor lurt å være litt sparsom med dem, særlig i begynnelsen.

Dette er lurt

Ta initiativ. Har du lyst til å sende en melding, så gjør det. Ikke vent på at den andre skal sende til deg først. Dette viser interesse, og det blir hyggeligere å kommunisere når begge viser at de er med.

Send fyldige svar. Det trenger ikke å være hele avhandlinger, men unngå å bare svare med enstavelsesord. Se gjerne på hvor mye den andre skriver, og prøv å speile det innenfor dine preferanser. Dette viser at du har lyst til å prate, og at du tenker over svarene dine. Enstavelsesord kan oppfattes som litt avvisende, særlig hvis det er det eneste man får.

Skriv hva du tenker på i stedet for å starte med “Hei”. Hvis dere kjenner hverandre så er det helt innenfor å være litt rett på sak. Hva har du gjort i dag, har du tenkt på den du melder, eller var det noe du ville spørre om? Skriv det i stedet for å skrive “Hei”, og så måtte vente på at den andre skriver “Hei” før du kan si det du ønsket.

Still gjerne åpne spørsmål som den du sender melding til kan svare på, eller si det rett ut hvis du kjeder deg og vil bli underholdt. Kanskje kjeder den andre seg også? Hvis ikke så har du kanskje unngått at noen føler at de må svare på meldingene med en gang.

Det viktigste rådet er kanskje dette: Avklar forventninger til meldinger og spør hvis det er noe som er uklart. Hvor ofte liker du å få melding? Syns du bilder er ok? Hva slags bilder? Hva betyr disse emojiene for deg? Dette er nyttig for å unngå misforståelser, for det er ikke til å komme ifra at skriftlig kommunikasjon kan være både utfordrende og veldig spennende.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This