3.9
(8)

MDMA kalles også Emma eller Molly. Dagens tips handler om hva man bør være klar over hvis man bruker dette rusmiddelet i forbindelse med sex.

MDMA er virkestoffet i ecstasy, og virker sentralstimulerende. De av oss som bruker det i forbindelse med sex tar det på grunn av at det kan gjøre en mer kontaktsøkende, oppkvikket, glad, pratsom og forståelsesfull. Denne effekten kommer av at MDMA får hjernen til å skille ut mye serotonin, dopamin og noradrenalin. Disse stoffene kan gi en følelse av lykke og kjærlighet. MDMA forbindes også med festing og dans.

Det er viktig å være klar over at de positive effektene oppnås ved moderat bruk. Tar man store doser, så kan man oppleve mer fysisk uro og hallusinasjoner. Det er mulig å ta overdose av MDMA, og man bør være på vakt mot falsk MDMA som kan inneholde giftige stoffer.

Et tegn på at man har fått falsk MDMA er at man tar en dose, og ikke merker vanlig effekt etter vanlig tid. Da bør man ikke ta mer fordi innholdet kan være skadelig. En vanlig brukerdose er ca. 70-200 mg, men noen få reagerer sterkt på MDMA og kan få overdose selv av en liten dose. Derfor er det lurt å ikke ta mer enn 60 mg i begynnelsen.

MDMA kan tas analt, sniffes som pulver, svelges i tablettform eller injiseres. Det er tryggere å kjøpe MDMA som pulver enn tabletter. Bruk av MDMA bør ikke kombineres med kokain, amfetamin, crystal meth, cannabis eller MAOI-basert antidepressiva. I noen tilfeller vil man få plagsomme ettervirkninger som dårlig hukommelse og forvirring, i verste fall kan det være dødelig.

Vær bevisst på at inntak av rusmidler som MDMA kan gjøre at en gjør ting seksuelt eller ellers som normalt ikke ville vært innenfor ens grenser.

Vi i Seksualitet24 oppfordrer ikke til rusbruk, men ønsker å gi informasjon slik at de som bruker rusmidler kan gjøre det så trygt som mulig.

Kilde: Gaysir/Chemfriendly

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

3.9 / 5. 8

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This