0
(0)

En mann tidlig i 20-årene er siktet for voldtekt av barn under 14 år i Sør-Varanger, skriver Sør-Varanger Avis og iFinnmark. Det er to fornærmede i saken.

Mannen ble varetektsfengslet i fire uker, to av dem med brev- og besøksforbud, onsdag, skriver iFinnmark. Saken ble først omtalt av Sør-Varanger Avis.

Mannen, som ble pågrepet tirsdag, erkjenner ikke straffskyld. Politiet mener overgrepene skal ha skjedd tidligere i år.

En av de to fornærmede i saken er avhørt. Politiet utelukker ikke at det kan være flere fornærmede.

– Vi er veldig tidlig i etterforskningen, det gjenstår avhør av barn, vitner og andre som kan ha opplysninger i saken. Nå har vi fått mannen varetektsfengslet, og skal bruke tiden til å etterforske saken videre, sier politiadvokat John-Kåre Olsen i Finnmark politidistrikt.

Han vil ikke kommentere om mannen har en relasjon til de to fornærmede.

Mannen er også siktet for å ha kjøpt alkohol til de fornærmede. Politiet vil ikke si om de angivelige overgrepene og alkoholkjøpene har noen sammenheng, eller om den siktede har vært involvert i lignende saker tidligere.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This